Pirmajam kėliniui dar neįpusėjus L. Suarezas įsiveržė į baudos aikštelę ir griuvo ant vejos, pats užmynęs ant varžovų gynėjo Jasono Denayero pėdos.

Arbitras iš Lenkijos Szymonas Marciniakas, pasinaudojęs ir VAR sistemos įrašo peržiūra, nusprendė skirti diskutuotiną 11 metrų baudinį, kurį realizavo šeimininkus į priekį išvedęs Lionelis Messi.

Po šio momento įsibėgėjusios „Barcelonos“ svečiai sustabdyti nebeturėjo jokių galimybių.

Pasibaigus mačui 32-ejų L. Suarezas buvo paklaustas, kas nutiko žiniasklaidoje plačiai aptarinėjamo epizodo metu. Urugvajietis neslepia – ant varžovo pėdos jis užmynė pats.

„Aš užmyniau varžovo koją, tačiau specialiai to padaryti nenorėjau. Visgi tą akimirką varžovas mane šiek tiek destabilizavo, todėl sprendimas priklausė nuo arbitro – galėjo švilpti pražangą, galėjo ir nešvilpti“, – rankas nusiplovė jau ne vienu nešvariu triuku per karjerą pagarsėjęs L. Suarezas.

Epizodą didžiausiam Ispanijos sporto portalui Marca analizavęs buvęs teisėjas Andujaras Oliveris įsitkinęs, kad arbitras S. Marciniakas padarė klaidą, skirdamas šį 11 metrų baudinį.

„Tai akivaizdi klaida, juk užmynė pats Suarezas, o ne atvirkščiai. Sunku paaiškinti, kodėl VAR asistentai nesugebėjo pakoreguoti šio sprendimo“, – komentavo jis.

Bet kuriuo atveju, po šio epizodo „Barcelona“ aikštėje visiškai dominavo, kuo patenkintas buvo ir pats L. Suarezas.

„Sėkmingai kūrėme progas, kurių dauguma pasibaigė įvarčiais. Nervų šiek tiek buvo tuo metu, kai antro kėlinio pradžioje varžovai įmušė įvartį ir priartėjo iki 1:2. Svarbiausia tuomet buvo įmušti patiems, ir mums tai pavyko. Esu labai patenkintas rungtynėmis“, – teigė jis.

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio burtai bus traukiami penktadienį. Į ketvirtfinalį pateko „Barcelona“ (Ispanija), Turino „Juventus“ (Italija), „Liverpool“, „Manchester City“ ir „Manchester United“, Londono „Tottenham Hotspur“ (Anglija), Amsterdamo „Ajax“ (Nyderlandai) ir „Porto“ (Portugalija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)