Trys C. Ronaldo įvarčiai lėmė, kad vėlų antradienio vakarą Turine vykusiose aštuntfinalio rungtynėse „Juventus“ 3:0 įveikė Madrido „Atletico“ ir pasiekė revanšą už pralaimėjimą Ispanijoje.

Kadangi prieš dvi savaites Madrido „Wanda Metropolitan“ stadione „Juventus“ suklupo 0:2, namuose įmuštų trijų įvarčių užteko išplėšti bilietą į kitą etapą.

Minėtose rungtynėse Madride „sprogo“ šeimininkų treneris Diego Simeone, po antrojo auklėtinių įvarčio pagarsėjęs specifiniu triumfo gestu – į delną sugniaužtomis savo genitalijomis. Tokiu būdu demonstravęs, kad klubas turi charakterį, vėliau argentinietis buvo nubaustas 20 tūkst. eurų bauda.

Šį kartą eilė triumfuoti atėjo C. Ronaldo, trečiąjį savo įvartį (pelnytą nuo 11 m žymos) ir pergalę taip pat atšventusio specifiškai. Beveik neabejojama, kad portugalas aikštėje imitavo „Atletico“ trenerio poelgį, tik tai padarė taip tiesmukai neliesdamas savo kūno.

Iš karto po rungtynių D. Simeone buvo paklaustas, kaip vertina tokį portugalo „revanšą“.

„Cristiano gestas? Neabejotina, kad jis tai padarė galvodamas apie savo žmones, kaip ir aš tai dariau „Wanda“ stadione, rodydamas, kad esame asmenybės“, – atsakė 48-erių „Atletico“ treneris.

Apskritai D. Simeone nesileido į jokias polemikas ir visiškai pripažino pelnytą „Juventus“ pergalę.

„Mus įveikė todėl, kad buvo pajėgesni ir geresni. Kai taip nutinka, telieka pasveikinti varžovus, nuleisti galvą, dirbti ir pasidaryti išvadas. „Juventus“ tiesiog nusipelnė laimėti susitikimą savo žaidimu. Mes padarėme daug klaidų, apie tai kalbėsiu su žaidėjais.

Tačiau netgi ir taktiką jie pasirinko geresnę. Antroje rungtynių pusėje apskritai neturėjome jokių progų“, – pagyrimą ir varžovų treneriui Massimiliano Allegri išsakė argentinietis.

Dar griežčiau savo ir komandos atžvilgiu pasisakė Turine tiesiog pradingęs „Atletico“ lyderis A. Griezmannas.

„Tiesą sakant, viešai apsišikome. Apsidirbome visi, aš save dėl to kaltinu pirmu numeriu –
nesugebėjau susikoncentruoti. Toks jausmas, kad manęs aikštėje nebuvo, – apmaudą liejo 27-erių prancūzas. – O Ronaldo parodė savo klasę. Pirmose rungtynėse progų neturėjo, o šį kartą turėjo tris ir visas išnaudojo.“

Pats C. Ronaldo po mačo plačiai šypsojosi ir priėmė jam skiriamus komplimentus.

„Juventus” į mane tam ir kreipėsi, kad padėčiau komandai. Pabandžiau atlikti savo darbą ir, be abejo, esu labai patenkintas. Tai buvo magiškas vakaras“, – „Sky Sports“ sakė portugalas.

„Šis vakaras nuostabus buvo ne tik dėl įvarčių. Visa komanda buvo nusiteikusi išskirtinai, visa šita Čempionų lygos atmosfera, mentalitetas mus įkvėpė.

Jeigu taip tęsime... Tačiau kol kas dar nieko nelaimėjome, nors turime kuo džiaugtis ir esame teisingame kelyje. Pademonstravome, kad esame gera komanda ir nusipelnėme keliauti toliau“, – tęsė rezultatyviausias visų laikų UEFA Čempionų lygos futbolininkas.

Šio sezono pradžia C. Ronaldo nebuvo lengva. Dėl sprendimo palikti Madrido „Real“ jį vis pasivydavo piktos žinutės iš Ispanijos, žiniasklaidoje nesiliovė figūruoti ir kadaise JAV galimai įvykusio ir pastaruoju metu į viešumą traukiamo sekso skandalo atgarsiai.

Dėl šios priežasties portugalui itin patikti turėjo jį visada užstojusios Georginos Rodriguez žinutė, išplatinta socialiniuose tinkluose. Futbolininko širdies draugė ir dukters mama mačą su ašaromis akyse stebėjo „Juventus“ stadione, o po rungtynių išliejo savo emocijas raštu.

„Šio 3:0 iš tavęs niekas nebepavogs. Tu to nusipelnai, ir ne tik dėl trijų pelnytų įvarčių. Tu to nusipelnai dėl savo atsidavimo, dėl to, ką pasieki klubuose, kuriuose esi.

Esi įkvėpimas ir treneris savo komandos draugams ir tiems, kurie su tavimi leidžia dienas ir tau yra artimi. Karma egzistuoja. Dievas tai žino, Dievas tai duoda, nes futbolo pasaulis yra tavo“, – rašė 25-erių argentinietė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)