Šį sekmadienį itin svarbios ir intriguojančios rungtynės vyks Londone, kur vietos „Arsenal“ priims „Manchester United“. Šios komandos kaunasi dėl kelialapio į kito sezono UEFA Čempionų lygą. Jį garantuos vieta tarp keturių pajėgiausių klubų.

„Kanonieriai“ ir „raudonieji velniai“ žengia beveik koja kojon. Mančesterio futbolininkai turi 58 taškus ir užima ketvirtąją vietą. „Arsenal“ surinko vienu mažiau ir rikiuojasi penktas. 6-ojoje pozicijoje esanti Londono „Chelsea“ sukaupė 56, bet žaidė vienu maču mažiau.

„United“ Anglijos čempionate nepralaimėjo jau 12 turų iš eilės – 10 pergalių ir 2 lygiosios. Pastaruoju metu solidžiai žaidžia ir „kanonieriai“. Jie per paskutinius septynis turus pralaimėjo tik kartą, sykį sužaidė lygiosiomis, o penkeriose rungtynėse rinko po tris taškus.

„Arsenal“ šiose pirmenybėse itin kokybiškai rungtyniauja savajame „Emirates“ stadione – surinko 38 taškus iš 57. Šį sezoną geriau savo aikštėje žaidžia tik „Chelsea“ – 42 taškai. Kita vertus, „United“ neblogai kovoja išvykose – varžovų tvirtovėse sukaupė 29 taškus. Tai trečias rezultatas lygoje.

„United“ žaidėjai sekmadienio dvikovą pasitiks būdami labai pakilios nuotaikos. Jie šią savaitę Čempionų lygos aštuntfinalyje sensacingai eliminavo Paryžiaus „Saint-Germain“ klubą. „Raudonieji velniai“ pralaimėjo namie 0:2, o svečiuose nugalėjo varžovus 3:1 ir iškopė į kitą etapą.

Londono ekipa Europos lygos aštuntfinalio pirmosiose rungtynėse Prancūzijoje kiek netikėtai 1:3 nusileido „Rennes“ futbolininkams, kurie savo šalies čempionate užima tik 10-tą vietą.

Anglijos pirmenybių pirmojo rato „Manchester United“ ir „Arsenal“ akistata baigėsi 2:2. Per paskutinius šešis šių komandų tarpusavio mačus „Premier“ lygoje tik kartą stipresnis buvo Londono klubas. Šį sezoną Anglijos futbolo milžinai galynėjosi ir „FA Cup“ (Futbolo asociacijos taurė) turnyre – tada 3:1 triumfavo „raudonieji velniai“.

„Premier“ lygoje „Manchester United“ su „Arsenal“ grumsis 54-tą kartą. 24 pergales šventė Mančesterio klubas, 13 – Londono, o 16 dvikovų baigėsi lygiosiomis.

„Arsenal“ žaidėjas Alexandre‘as Lacazette‘as gali tapti tik antru klubo futbolininku, kurie „Emirates“ stadione pelnytų įvartį šešeriose rungtynėse iš eilės. Pirmasis tai padarė Thierry Henry.

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“ kanalas savaitgalį iš viso tiesiogiai parodys penkias „Premier“ lygos dvikovas.

Transliacijų tvarkaraštis:

kovo 9 d.

14.20 val. „Crystal Palace“ – „Brighton“, 19.20 val. „Manchester City“ – „Watford“;

kovo 10 d.

13.50 val. „Liverpool“ – „Burnley“,

15.55 val. „Chelsea“ – „Wolverhampton“,

18.20 val. „Arsenal“ – „Manchester United“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)