Madrido „Real“ atsakomojoje UEFA Čempionų lygos dvikovoje namie antradienį 1:4 nusileido Amsterdamo „Ajax“ futbolininkams, bendru rezultatu pralaimėjo 3:5 ir baigė savo pasirodymą turnyre.

„Turime dabar parodyti savo veidą ir suvokti, kad šis sezonas yra mėšlas. Tačiau nenorėčiau vertinti to kaip kažko pabaigą. Turime jauną komandą. Aišku, šis sezonas mums jau baigtas.

Per savaitę baigėme varžybas visuose frontuose. Galima dabar ieškoti pasiteisinimų, – kalbėjo po fiasko „Real“ gynėjas Dani Carvajalis. – Varžovas buvo geresnis. Tai buvo prasčiausios rungtynės mano profesionalioje karjeroje. Niekada taip blogai nesijaučiau“.

Raudonąją kortelę prieš akis per teisėjo pridėtą laiką išvydęs Nacho pritarė komandos draugui: „Esame visiškai nusivylę. Tikrai nesame įpratę, kad šiame sezono etape visa kova dėl titulų jau būtų baigta. Aišku, kaltės jausmas milžiniškas, labai sunku“.

Madrido „Real“ strategas Santiago Solari apgailestavo. „Mums tai labai skausmingas pasitraukimas. Išties labai gaila. Žinoma, mums šiandien labai trūko Sergio Ramoso. Tai yra labai liūdnas momentas“, – sakė jis.

Vienas iš Los Blancos vadovų Emilio Butragueno kalbėjo, kad dar prieš savaitę klubas turėjo vilčių visuose turnyruose. „Pabaigoje „nukrenta“ scenarijus, kuris prastesnis jau negali būti. Mums visiems tai liūdnas vakaras, sunkus smūgis. Turime išsaugoti ramybę. Visi puikiai žinome, ką šie žaidėjai gali aikštėje. Ne visada tampi nugalėtoju, toks jau tas sportas“, – teigė jis.

Amsterdamo „Ajax“ strategas buvo laimingas: „Įspūdingas pastangos prieš įspūdingą varžovą. „Real“ pastaruoju metu nuolat laimėdavo Čempionų lygą. Kai taip žaidi dvejas rungtynes iš eilės ir patenki į kitą etapą, „Ajax“ nusipelno milžiniško komplimento.

Žinau, ką gali mano žaidėjai. Reikia didelio pasitikėjimo savo jėgomis ir plano. Pastarąjį mano auklėtiniai puikiai įgyvendino, taip gali įveikti ir patį „Real“.

Kitoje antradienio aštuntfinalio dvikovoje didelės intrigos nebuvo – po vienintelio Harry Kane'o įvarčio „Tottenham Hotspur“ įveikė Dortmundo „Borussia“ futbolininkus bendru rezultatu 4:0.

„Turėjome daug progų įvarčiui pelnyti pirmame kėlinyje. Pora kartų nepasisekė antrajame. Gaila, nenorėjome taip baigti. Po pralaimėjimo 0:3 nėra lengva sugrąžinti intrigą. Harry Kane'as yra labai efektyvus“, – nedaugžodžiavo „Borussia“ strategas Lucienas Favre.

Į ketvirtfinalį prasibrovusio „Hotspur“ lyderis H. Kane'as pripažino, kad lengva aštuntfinalyje nebuvo: „Žinojome, kad pirmame kėlinyje „Borussia“ darys viską, kad pelnytų įvartį. Laimei, Hugo Lloris puikiai saugojo vartus, blokavome kelis smūgius.

Antrame kėlinyje primetėme savo tempą ir mėginome patys pelnyti įvartį. Pavyko. Man tai nebuvo lengvos rungtynės, nes kova buvo labai įtempta. Tačiau žinau, kad visuomet galiu pelnyti įvartį“.

Trečiadienį vyks dar dvejos UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio atsakomosios rungtynės. Anglijoje 2:0 laimėjusi Paryžiaus „Saint-Germain“ komanda namie išbandys jėgas su „Manchester United“, o „Porto“ savo aikštėje susigrums su „Roma“ ekipa. Pastaroji į dvikovą stos turėdama pranašumą – 2:1.

Kitos į Čempionų lygos aštuntfinalį prasibrovusios komandos žais kovo 12-13 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)