Klaipėdos „Atlantas“ – „Kauno Žalgiris“. Kovo 2 dieną 15 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė.

2019 metų sezono įžanga vyks Klaipėdoje – ten atgimęs vietos „Atlantas“ priims kaip niekada ambicingą ir aukštus tikslus puoselėjantį „Kauno Žalgirį“.

Tarpsezoniu Klaipėdos klubas sulaukė labai daug dėmesio, tačiau tai, ką ši komanda gali pademonstruoti ant žaliosios vejos, išlieka mįsle. Realu, kad „Atlantas“ nerizikuos ir pasirinks žaidimą „antru numeriu“ bei bandys išnaudoti savo šansus kontratakose. Uostamiesčio ekipa turi labai aštrų alytiškių trejetą – Darvydą Šerną, Vytautą Lukšą bei Tadą Labuką, kuris gali kelti problemų ir kauniečiams, įprastai žaidžiantiems penkių gynėjų linija. „Atlanto“ potencialas yra tikrai gana nemenkas, tačiau susižaidimo stoka bent jau šiose rungtynėse tikrai neleis parodyti visų galimybių.

Realu, kad pačio gražiausio žaidimo nepademonstruos ir kauniečiai, kurie, anot vieno iš ekipos lyderių Lino Pilibaičio, keliauja į Klaipėdą tikėdamiesi iškovoti pergalę, pademonstruojant savo kovingumą. „Kauno Žalgirio“ suburta sudėtis ir rezultatai kontroliniuose mačuose kalba patys už save, tačiau sunku pasakyti, kaip žalgiriečiams seksis susidoroti su klijuojama favorito etikete. Mindaugui Čepui taip pat teks maloni bei gana sudėtinga užduotis suburti labiausiai tinkamą šiai akistatai vienuoliktuką, kadangi šiemet Kauno klubas turi gana lygiavertę sudėtį.

Kauno „Stumbras“ – „Panevėžys“. Kovo 2 dieną 17 val. Kaunas, NFA stadionas.

Čempionato debiutantas „Panevėžys“ istorinį savo A lygos mačą pasitinka būdamas palankioje starto pozicijoje.

Kauniečiai tik vasario 11-ąją pradėjo pasiruošimą sezonui ir tai turėtų atsiliepti komandos žaidimui bent jau per artimiausius kelis turus. Vis dėlto „Stumbro“ gretose liko keletas svarbių žaidėjų, kurių meistriškumu negalima abejoti. „Panevėžiui“ bus nelengva stabdyti Lucasą Villelą ir Levaną Mačarašvilį, o gynybiniai įtvirtinimai su Rimvydu Sadausku, Andre Almeida bei Matheusu Bissi taip pat atrodo patikimai. Tikėtina, jog svečiai dažniau bandys atakuoti kraštais, tačiau ir patys turėtų būti budrūs, kadangi savo šanso tykos į A lygą grįžęs Lukas Kochanauskas.

Nors „Panevėžys“ yra A lygos naujokas, tačiau daugelis žaidėjų rungtyniavo Lietuvos čempionate, o kai kurie iš jų tą darė labai sėkmingai. Įdomu bus pamatyti, kokios sportinės formos šiuo metu yra brazilas Rafaelis Ledesma ir įvertinti, kaip atrodys praėjusiame sezone Alytaus DFK „Dainavos“ varžovų siaubu Pirmoje lygoje buvęs puolėjas iš Kolumbijos Sebastianas Vasquezas. Į Kauną grįš buvęs „Stumbro“ gynėjas Lukas Čerkauskas, o šios akistatos baigties turbūt nesiryžtų nuspėti net pats geriausias orakulas.

Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Riteriai“. Kovo 3 dieną 17 val. Marijampolė, „Arvi“ arenos maniežas.

Supertaurėje triumfavę marijampoliečiai A lygos sezoną pradės dvikova su varžovu, kuris praėjusiame sezone kėlė daug problemų.

Pirmame 2019-ųjų mače „Sūduva“, kaip ir reikėjo tikėtis, įrodė, kad yra brandi bei disciplinuota komanda. Čempionai išnaudojo savo fizines savybes standartinių padėčių metu, kas gali tapti svarbiu akcentu ir šiose rungtynėse. Varžovams labai daug galvos skausmo turėtų kelti Tosaintas Rickettsas, jau spėjęs sėkmingai apšilti kojas Lietuvoje. Kita vertus, prisiminus, kaip puikiai savo gimtajame mieste rungtyniauja „Riterių“ vartininkas Tomas Švedkauskas, neabejotina, jog „Sūduvai“ teks nelengva užduotis siekiant atrakinti sostinės ekipos vartus.

Beveik visą „Riterių“ sudėtį šiam mačui būtų galima nuspėti, išskyrus tai, kam Aurelijus Skarbalius suteiks šansą puolėjo pozicijoje. Tai gali būti tiek Edvinas Baniulis, tiek ekipos naujokas, 2017 metais „Kauno Žalgiriui“ atstovavęs, Teremas Moffi, tiek iš sau įprastos krašto saugo pozicijos į priekį neretai pastumiamas Donatas Kazlauskas. Realu, jog „Riteriai“ perleis varžovams iniciatyvą bei ieškos savo galimybių kontratakose, kuriose yra veržlūs ir pavojingi.

Vilniaus „Žalgiris“ – „Palanga“. Kovo 3 dieną 19.30 val. Vilnius, „Sportimos“ maniežas.

Vicečempionai su strategu Mareku Zubu priešakyje pirmąją sezono pergalę sieks iškovoti prieš gana mįslingai atrodantį oponentą.

„Žalgiris“ Supertaurėje nusileido „Sūduvai“, tačiau įrodė, kad turi nemažai potencialo. Aštriai ir azartiškai rungtyniavo Tomislavas Kišas, o aikštės viduryje žalgiriečiai sužaidė kelias sėkmingas atkarpas. Visgi Vilniaus vienuolikės gynyba neatrodė itin sustyguota ir tai puikiai atspindi antras praleistas įvartis. Tikėtina, kad Victoras Perezas ir Modestas Vorobjovas šiame susitikime užtikrintai kontroliuos aikštės vidurį ir bus svarbu tik išnaudoti susikurtas progas. Įdomu, ar M. Zubas suteiks šansą Simonui Urbiui, kuris susigrumtų prieš komandą, kurioje praėjusį sezoną sugebėjo atsiskleisti.

„Palanga“ į šio sezono kovas žengia itin pasikeitusi. Prie kurorto klubo vairo stojo strategas Aleksandras Ušachinas, gana įdomiai atrodo ir komandos sudėtis, kurioje yra keletas Rusijos aukščiausios lygos patirties turinčių futbolininkų bei patyręs estas Sergejus Mošnikovas. „Palanga“ sezonui klojo pamatus stovykloje Kipre bei sužaidė kontrolinius mačus su pajėgiais varžovais, tad „Žalgiris“ daug medžiagos pirmam kartui apie oponentą neturėtų būti sukaupęs. Palangiškiai gali nustebinti ir pasinaudoti šiuo faktoriumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)