Klubo atstovai oficialiai patvirtino, jog šiemet prie „Stumbro“ ekipos vairo nebebus futbolo specialisto iš Portugalijos Mariano Barreto, tačiau jis ir toliau lieka klubo sistemoje kaip jo dalininkas.

Portugalą vyriausiojo trenerio poste keičia jo tautietis, buvęs asistentas – Joao Luisas Martinsas, kuriam talkins taip pat „Stumbro“ sirgaliams puikiai pažįstamas Luisas Guilherme Rodriguesas.

„Stumbro“ trenerių gretas taip pat papildė patyręs vartininkų treneris kaunietis Artūras Ramoška. 56-erių metų specialistas anksčiau yra dirbęs FBK „Kauno“, Edinburgo „Hearts“ (Škotija), Vilniaus „Žalgirio“, „Shenyang Urban“ (Kinija) klubuose. Praeitą sezoną užbaigė kaip „Jonavos“ vyriausias treneris.

Nemažai pasikeitimų tarpsezonyje įvyko ir komandos gretose. Kaip skelbta anksčiau klubo tinklalapyje, rezultatyviausias praėjusio sezono „Stumbro“ komandos žaidėjas Marcosas Junioras karjerą tęs Portugalijos antroje lygoje – „UD Oliveirense“ klube.

Tuo metu Kauno komandos jaunasis talentas Vilius Armalas pasirašė 4,5 metų kontraktą su garsiuoju Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) klubu.

Taip pat į Portugalijos aukščiausios lygos klubą Setubalio „Vitoria“ išvyko ir jame jau spėjo debiutuoti 2018 metų sezone už „Stumbrą“ 30 rungtynių sužaidęs ir 2 įvarčius pelnęs Pietų Afrikos Respublikoje gimęs 21-erių Kgaogelo Sekgota. Jo pėdomis pasekė ir Ibrahima Sory.

Klube nebeliko ir gynėjo Luko Čerkausko, kuris persikėlė į gimtojo miesto „Panevėžio“ klubą, labiausiai patyręs praeito sezono žaidėjas Dominykas Galkevičius savo karjerą tęs kitame miesto klube – „Kauno Žalgiryje“.

Vasario 11 dieną „Stumbro“ futbolininkai rinkosi į pirmąją pasiruošimo sezonui treniruotę, kurioje dalyvavo sirgaliams gerai pažįstami veidai – Rimvydas Sadauskas, Rodrigo Josviakis, Andre Almeida, Lucas Villela, Levanas Mačarašvilis, Matheusas Bissi ir kiti.

Šią savaitę „Stumbras“ sužaidė ir pirmąsias kontrolines rungtynes. Nacionalinės futbolo akademijos stadione, kuris šiemet išimties tvarka bus klubo namų arena, kauniečiai rezultatu 3:1 pranoko Pirmos lygos ekipą „Vilniaus Vytį“. Visus tris įvarčius kauniečiams pelnė peržiūroje esantys futbolininkai.

Šeštadienį „Stumbro“ futbolininkai viešės Gargžduose ir ten sužais kontrolinį mačą su vietos „Bangos“ komanda. Dvikovos pradžia – 15 val.

Dar vienerios rungtynės „Stumbro“ laukia antradienį. Varžovas paaiškės artimiausiu metu.

2019 metų A lygos sezoną kauniečiai pradės kovo 2 dieną namie, rungtynėmis su čempionato debiutante „Panevėžio“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)