„Pirmiausia, noriu padėkoti savo močiutei ir šį apdovanojimą skirti jai. Tai ji mane pirmą kartą atvedė į futbolo treniruotę.

Taip pat noriu padėkoti savo pirmam treneriui Ivanui Švabovičiui, kuris rasdavo patarimą ne tik futbole, bet ir asmeniniame gyvenime.

Žinoma, ačiū ir Balstogės „Jagiellonia“ klubui, be jo nebūtų ir mano rezultato. Ir, žinoma, dėkoju mano gražiai žmonai, už tai, kad sunkiais momentais buvo šalia“, – iš jaudulio virpančiu balsu savo artimiesiems dėkojo geriausias 2018-ųjų metų Lietuvos futbolininkas.

Vėliau žaidėjas po apdovanojimų ceremonijos pasidalino mintimis apie praėjusį sezoną ir šį asmeninį įvertinimą.

„Manau, praėję metai buvo geriausi mano karjeroje. Šiemet bus dar geresni, jau juos pradėjau neblogai, stengsiuosi ir toliau taip tęsti.

O apdovanojimas... Matėte, šiek tiek susigraudinau ant scenos. Labai malonus įvertinimas, ačiū visiems dar kartą“, – dėkojo A. Novikovas.

„Manau, kad savo geru žaidimu įrodžiau, kad esu vertas šio titulo. „Jagiellonia“ klube du metus buvau vienas ekipos lyderių.

Vertinama ir tai, kaip tu žaidi ne tik rinktinėje, bet ir klube. Žinoma, rinktinėje – ne patys geriausi laikai, tačiau su nauju treneriu stengsimės laimėti ir pakelti Lietuvos futbolą“, – kalbėjo A. Novikovas.

„Šį titulą lėmė sunkus darbas. Žinoma, kažkur turi būti geresnis. Svarbi drąsa, pasitikėjimas savimi. Tai nėra tik eilinė statulėlė, brangus pats žmonių įvertinimas“, – kalbėjo geriausias 2018 metų Lietuvos futbolininkas.

Prieš tai dvejus metus iš eilės geriausio metų žaidėjo nominaciją buvo laimėjęs Fiodoras Černychas, anot A. Novikovo, prieš 2018-ųjų apdovanojimus Fiodoras sėkmę žadėjo jam.

„Jis man nuolat kartojo – Arvydai, šiemet tu turi laimėti. Sakiau – nežinau, matysime“, – šypsojosi „Jagiellonia“ klubo saugas.

Geriausia Lietuvos futbolininke buvo išrinkta Lietuvos moterų A lygos čempionių Šiaulių „Gintros-Universiteto“ gynėja Vestina Neverdauskaitė.

Geriausiu Lietuvos A lygos čempionato futbolininku buvo išrinktas Marijampolės „Sūduvos“ klubo saugas Ovidijus Verbickas.

Gražiausiu praėjusių metų Lietuvos futbolo įvarčiu išrinktas Rolando Baravyko įspūdingas šūvis UEFA Tautų lygos rungtynėse prieš Juodkalniją.

2018 metų sezono Lietuvos futbolo apdovanojimų laureatai:

Rezultatyviausia 2018 m. Lietuvos moterų futbolo A lygos žaidėja: Kamilė Vaičiulaitytė (29 įvarčiai, „Kauno Žalgiris“).

Rezultatyviausias 2018 m. LFF Pirmos lygos pirmenybių žaidėjas: Evaldas Kugys (20 įvarčių, „Palanga“).

Rezultatyviausias 2018 m. A lygos žaidėjas: Liviu Antal (23 įvarčiai, Vilniaus „Žalgiris“).

Gražiausias 2018 m. Lietuvos futbolo įvartis: Rolandas Baravykas (Vilniaus „Žalgiris“).

2018 m. Lietuvos futbolo blog’as: Futbolotreneris.lt.

Geriausias 2018 m. Lietuvos futbolo čempionato ir pirmenybių vyrų treneris: Vladimir Čeburin (Marijampolės „Sūduva“).

Geriausias 2018 m. Lietuvos futbolo sezono moterų treneris: David Afonso (Gargždų „Banga“).

Geriausias 2018 m. Lietuvos jaunasis futbolininkas: Justinas Marazas (FK „Trakai“/ Plocko „Wisla“).

Geriausia 2018 m. Lietuvos jaunoji futbolininkė: Liucija Vaitukaitytė („Sevilla”/„Tenerife”).

Geriausias 2018 m. Lietuvos vyrų A lygos futbolininkas: Ovidijus Verbickas (Marijampolės „Sūduva“).

Geriausia 2018 m. Lietuvos futbolininkė: Vestina Neverdauskaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“).

Geriausias 2018 m. Lietuvos futbolininkas: Arvydas Novikovas (Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)