Dramatiškai susiklostė mačas Madride, kur vietos „Atletico“ 2:0 nugalėjo Turino „Juventus“ futbolininkus.

Keletą kartų teisėjo į pagalbą pasitelktos VAR sistemos sprendimai buvo nepalankūs aikštės šeimininkams, tačiau rungtynėms artėjant prie pabaigos „Atletico“ pagaliau „pramušė“.

78 min. pirmą legalų įvartį pelnė Jose Gimenezas, o 83 min. pergalę akrobatiniu smūgiu įtvirtino Diego Godinas.

Po pirmojo auklėtinių įvarčio ypač emocingai sureagavo „Atletico“ strategas Diego Simeone. Rėkdamas iš džiaugsmo jis abiem rankomis čiupo sau už genitalijų ir atsisuko į atsarginių suolą bei tribūnas – toks 48-erių argentiniečio šventimo būdas neprasprūdo pro akis nei žiūrovams, nei vaizdo kamerų operatoriams.

„Tai reiškia, kad turime kiaušinius. Daug kiaušinių. Vieną kartą tai jau dariau, dar pats būdamas žaidėju. Išleisti į aikštę Diego Costą ir Koke po mėnesio pertraukos... Reikėjo turėti kiaušinius, ir aš juos išleidau į aikštę“, – emocingai aiškino D. Simeone, kadaise tokia pačia reakcija pasižymėjęs dar pats vilkėdamas Romos „Lazio“ marškinėlius.

„Tai nebuvo nukreipta prieš kitą komandą, aš tiesiog atsisukau į savus sirgalius. Sutinku, kad tai nebuvo gražus gestas, bet aš jaučiau, kad turiu taip padaryti.

Rungtynės buvo sunkios, vyrai kovojo ir aš norėjau išreikšti savo jausmus. Galiu tik atsiprašyti, jei kas nors buvo įžeistas, tačiau taip pasielgiau vedamas emocijų ir širdies“, – dėstė „Atletico“ vedlys.

Paklaustas, kaip vertina jo komandai keletą kartų nepalankų VAR sistemos įsikišimą, D. Simeone nuo kritikos susilaikė.

„Mes ir toliau manome, kad VAR sistema futbole įveda lygybę, lygi situacija visiems“, – ištarė jis.

Pažymėtina, kad „Atletico“ prezidento Enrique's Cereso reakcija į VAR sistemos naudojimą buvo radikaliai priešinga.

Pamatęs, kad teisėjas po peržiūros neįskaito varžovą ranka prieš smūgį stumtelėjusio Alvaro Moratos įvarčio, ispanas iš įtūžio paliko VIP asmenų ložę, o po rungtynių situaciją komentavo trumpai: „Tai – gėda futbolui“.

Kaip vertina D. Simeone emocijas, po rungtynių paklaustas buvo ir „Juventus“ strategas Massimiliano Allegri.

„Diego? Nekreipiu į tai dėmesio, jis visada toks pats. Dabar mums reikia rūpintis savo žaidimu ir galvoti, kaip sužaisti geriau namie ir pasiekti revanšą“, – pažymėjo italas.

Gestais tiek per rungtynes tiek po jų pasižymėjo ir ryškiausia „Juventus“ žvaigždė Cristiano Ronaldo.

Išbėgęs ant „Wanda Metropolitano“ stadiono vejos Madride, buvęs ilgametis „Real“ klubo žaidėjas išgirdo vietos sirgalių švilpimą ir keiksmus.

„Ronaldo – žagintojas, prievartautojas, apgailėtinas tipas“, – skriejo įžeidinėjimai iš aršiausių „Atletico“ fanų tribūnos.

Kurį laiką nereagaves į kylantį ūžesį ir švilpesius po to, kai prisiliečia prie kamuolio, vėliau portugalas nesusilaikė ir į aktyviausių „Atletico“ fanų tribūną atsuko delną su ištiestais penkiais pirštais.

„Aš turiu penkis čempiono titulus, o „Atletico“ – nė vieno“, – buvo galima perskaityti iš C. Ronaldo lūpų sirgaliams siunčiamą žinutę.

Vėliau, jau po rungtynių eidamas pro ispanų žiniasklaidą, C. Ronaldo balsu pakartojo lygiai tą patį ir prie žurnalistų nesustojo.

Savo mintis 34-erių portugalas išsakė socialiniuose tinkluose.

„Buvo sunkus vakaras. Dabar mes turime tikėti“, – rašė C. Ronaldo, per karjerą Čempionų lygoje triumfavęs 2008 (su „Manchester United“), 2014, 2016, 2017 ir 2018 (su „Real“) metais.

VAR sistema aktyviai buvo naudojama ir Vokietijoje, kur Gelzenkircheno „Schalke 04“ 2:3 pralaimėjo Anglijos čempionams – „Manchester City“ futbolininkams.

Po pirmojo kėlinio 2:1 pirmavę vokiečiai abu įvarčius pelnė nuo 11 m žymos – abu sykius baudiniai buvo paskirti po VAR sistemos įrašo peržiūros.

Antrame kėlinyje „Manchester City“ sugebėjo atsitiesti nepaisant to, kad aikštėje turėjo vienu žaidėju mažiau. 68 min. iš aikštės už antrą geltoną kortelę buvo išvytas Nicolas Otamendi.

Visgi svečių strategas Josepas Guardiola VAR sistemos taip pat nekritikavo ir pastabų turėjo savo komandos žaidėjams.

„Aš visiškai pasitikiu VAR sistema, kartais turiu tam tikrų pastabų, tačiau šį kartą nuo jų susilaikysiu. 11 metrų baudiniai yra 11 metrų baudiniai, kortelės yra kortelės. Problema yra kita – mes tiesiog neturėjome leisti varžovams susikurti progos 11 metrų baudiniams. Reikia pasitempti, nes taip žaidžiant Čempionų lygoje kalnų nenuversi“, – pažymėjo treneris.

Atsakomosios abiejų porų rungtynės bus žaidžiamos kovo 12 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)