Fenomenaliai sužaidė Angelis Di Maria, po kurio dviejų perdavimų Presnelis Kimpembe (53) ir Kylianas Mbappe (60) pelnė įvarčius ir lėmė PSG pergalę 2:0 pirmose Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėse.

Tarsi to neužtektų, Mančesterio komanda dar pirmame kėlinyje neteko traumas gavusio atakų dueto Anthony Martialio ir Jesse Lingardo, o nesusivaldęs Paulis Pogba pačioje rungtynių pabaigoje užsidirbo antrą geltonąją kortelę ir praleis atsakomąją dvikovą Paryžiuje kovo 6 dieną.

„Galėtumėte sakyti, kad tokio lygio rungtynių pastaruoju metu nežaidėme. Čia teks įveikti aukštus kalnus. Galėtumėte sakyti, kad viskas baigta, galime nuo to atsispirti. Šiandien gavome pajusti realybę“, – kalbėjo O.G. Solskjaeras. – Tai lygis, į kurį turime patekti. „United“ turi būti viršūnėje, nes yra top komanda. O kol kas esame nusivylę“.

Norvegas tikėjosi, kad per rungtynes susižeidusių A. Martialio ir J. Lingardo traumos nerimtos.

„Rūbinėje jaučiau ryžtą ir norą viską sutvarkyti. Norime žengti toliau. Jei iki pertraukos turėsime vieno įvarčio pranašumą, bus gerai“, – žvelgdamas į atsakomąją dvikovą kalbėjo O.G. Solskjaeras.

„Žinoma, varžovai turi puikią komandą, tačiau ir mūsų rezultatai buvo geri, kai žaidėme išvykoje su „Arsenal“ ir „Tottenham Spur“. Pagarba PSG, bet jei mes būtume išnaudoję savo šansus pirmoje dvikovos dalyje, viskas galbūt būtų pakrypę kita linkme, – teigė „Manchester United“ gynėjas Nemanja Matičius. – Nesame patenkinti, bet didžiuojuosi savo komanda. Mums reikia pakoreguoti nedideles detales“.

Pasitenkinimu nuveiktu darbu po rungtynių tryško PSG strategas Tomas Tuchelis: „Esu patenkintas, kad A. Di Maria pademonstravo solidų žaidimą antroje pusėje, nes pirmame kėlinyje jis kelis kartus lengvai prarado kamuolį. Jo perdavimas Kylianui Mbappe, kai šis mušė antrąjį įvartį, buvo nuostabus“.

Anot jo, Paryžiaus ekipa kontroliavo rungtynes nepaisant kelių prarastų kamuolių pirmame kėlinyje: „Tai buvo pelnyta pergalė, buvome susikoncentravę, agresyvūs ir išlaikėme žaidimo planą. Tačiau kol kas esame tik pusiaukelėje 180-ties minučių rungtynėse“.

„Žmonės turi nustoti skleisti baimę. Žinoma, Neymaras ir Cavani yra nepaprastai svarbūs komandai, bet futbolas žaidžiamas aikštėje. Mes tai šiandien parodėme. Nebijokite, mums bus viskas gerai, – kalbėjo pergalę antruoju įvarčiu įtvirtinęs 20-metis K. Mbappe. – Galėjau pelnyti ir trečią įvartį, taip padėdamas PSG atverti duris į kitą etapą, bet pasaugosiu tą įvartį atsakomosioms rungtynėms“.

„Esu dėkingas komandos draugams, sužaidusiems neįtikėtinas rungtynes. Galime toli eiti. Nėra nieko geriau, nei dalintis geromis emocijomis tokiais momentais. Jei mums pavyks prasibrauti į kitą etapą, tikiu, turėsime puikų Čempionų lygos žygį“, – sakė PSG veteranas Gianluigi Buffonas, po Edwino van der Saro ir Ikero Casillaso tapęs trečiuoju vartininku Čempionų lygos istorijoje, pasiekusiu 50 rungtynių be įvarčių į savus vartus ribą.

„Manchester United“ 0 – 2 PSG

53' [0 – 1] Presnelis Kimpembe
60' [0 – 2] Kylianas Mbappe

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)