33 metų gimtadienį mėnesio pabaigoje švęsiantis marijampolietis yra vienas lojaliausių Suvalkijos sostinės ekipos futbolininkų.

Čia jis pradėjo profesionalo karjerą 2005 metais ir tik laikinai – 2013-2015 metais – buvo palikęs komandą bei rungtyniavo Panevėžio „Ekrano“ ir „Ceahlaul Piatra Neamt“ (Rumunija) klubuose.

Lietuvos rinktinės narys puikiai žino, ką reiškia iškovoti svarbiausius šalies trofėjus. Su „Sūduva“ jis 2006 ir 2009 m. iškovojo LFF taurę, o pastaruosiuose sezonuose svariai prisidėjo prie to, jog klubas laimėtų du A lygos titulus iš eilės. 2018 m. sezone kairiojo krašto gynėjas A lygoje sužaidė 19 rungtynių, įmušė vieną įvartį ir atliko penkis rezultatyvius perdavimus. Taip pat jis sužaidė po keturias rungtynes UEFA Čempionų lygos ir Europos lygos atrankoje.

Į naują sezoną V. Slavickas žengia su optimizmu. Veteranas lff.lt svetainei teigė, jog bus labai svarbu pradėti sezoną aukšta nata LFF Supertaurės rungtynėse, o ateinančiame sezone tikisi, kad jo nepersekios traumos ir savo žaidimu galės užsitikrinti vietą Valdo Urbono treniruojamoje Lietuvos rinktinėje.

– Vaidai, naujasis Lietuvos futbolo sezonas – ne už kalnų. Papasakok, kaip komandoje vyksta pasirengimas jam?

– Pasirengimas sezonui vyksta panašiai, kaip ir praėjusiais metais. Nuo sausio 9 iki sausio 30 dienos Marijampolės manieže treniravomės ir žaidėme draugiškas rungtynes. Nuo vasario 1 dienos treniruojamės ir rungtyniaujame prieš stiprius priešininkus Kipre, tai labai svarbu rengiantis naujam sezonui.

– Sezono atidarymo „Betsafe LFF Supertaurės” rungtynės laukia vasario 24 dieną. Su „Sūduva“ laimėjai Supertaurę du kartus – 2009 m. ir praėjusiais metais. Kokie tavo prisiminimai iš abiejų varžybų, kuo jos išsiskyrė?

– Pirmosiose rungtynėse Šiauliuose neteko dalyvauti, treneris man suteikė poilsio, bet buvo labai malonu dėl komandos draugų, jog iškovojome trofėjų.

Pernai metų rungtynės su „Stumbru“ buvo tikrai įsimintinos dėl gerų emocijų – išėjome į aikštę žaisti užsivedę, įmušėme daug įvarčių. Tai buvo sėkmingos rungtynės tiek man, tiek komandai.

– Apskritai, pastaraisiais metais Supertaurės rungtynės yra naujojo Lietuvos futbolo sezono premjeros simbolis. Kaip svarbu pradėti naujus metus iškovojant titulą?

– Manau, kad bet koks trofėjus tiek klubui, tiek pačiam futbolininkui yra svarbus įvykis. Niekas nekalba, neprisimena pergalių ar laimėtų rungtynių taip, kaip iškovotus titulus. Tai yra labai svarbu komandai, nes kiekviena pergalė prideda gerų emocijų ir pasitikėjimo savo jėgomis.

– Rungtynės vyks Marijampolėje, tačiau fanai galėjo balsuoti ir pasirinkti tarp Marijampolės ir Vilniaus. Ar tu pats turėjai prioritetą žaisti vienur, ar kitur?

– Jei būtų galima, visas rungtynes – tiek čempionato, tiek taurių – žaisčiau namuose, savų aistruolių akivaizdoje.

– Išskyrus kelis metus Rumunijoje ir pusmetį Panevėžio „Ekrane“, visą karjerą žaidi „Sūduvoje“, tad matei, kaip komanda keitėsi. Kas, tavo manymu, leido klubui tapti elitine Lietuvos komanda, ko gali pasimokyti kiti klubai?

– Buvo padarytas milžiniškas darbas, jog taptume tokie, kokie esame dabar.

Pastatytas stadionas, maniežas, treniruočių aikštynas. Apskritai, komandoje jaučiamas visiškas pasitikėjimas klubo valdžia, tai yra labai svarbu. Visas tęstinumas išliko net ir tada, kai čempionate rikiavomės 3-5 vietoje.

Niekas nebuvo mesta ir palikta, o buvo tikima ir dirbama iki galo. Komandoje turime vertybes gerbti kitų darbą ir leisti vieni kitiems dirbti komandos labui.

Be abejo, sporte sėkmė taip pat yra svarbus aspektas, kai ją prisijaukini, negali jos paleisti.

– Prie „Sūduvos“ šį sezoną prisijungė eilė jaunų žaidėjų – Dominykas Barauskas, Gratas Sirgėdas, Paulius Golubickas, Eligijus Jankauskas. Kaip jiems sekasi įsilieti į komandą, ar jiems yra perspektyvų tapti lyderiais?

– Mūsų jaunimas – šaunuoliai. Jie dirba, stengiasi ir jau dabar duoda naudos komandai, tad ateityje viskas tik gerės. Svarbu, jog jie neužriestų nosies ir klausytų vyresnių.

– Kaip Lietuvos futbole vertini dabartinę konkurenciją su „Žalgiriu“, ar norėtųsi, jog prie jūsų prisijungtų daugiau iššūkį mesti galinčių klubų?

– Manau neteisinga išskirti tik „Žalgirį“. Manau, visos komandos nusipelnė pagarbos bei, kaip ir pernai, bandys įkasti čempionams.

– Lietuvos rinktinėje praėjusiais metais teko sužaisti tik tris mačus, ar dėl to nėra apmaudu?

– Žinant tai, jog praėjusiais metais beveik du mėnesius buvau traumuotas, sužaisti už tris rungtynes man buvo labai malonu. Niekada nepergyvenau dėl to, jog atvykęs į rinktinę negavau galimybės žaisti, nes kažkas buvo geresnės formas, o rinktinėje turi žaisti geriausi. Jaučiuosi įvertintas vien dėl fakto, jog esu kviečiamas į rinktinę.

– Lietuvos rinktinės vairą perėmė Valdas Urbonas, su kuriuo, tau teko dirbti 2013 metais Panevėžio „Ekrano“ klube. Ką manai apie šį specialistą ir ką jis gali atnešti į nacionalinę komandą?

– Teko dirbti su juo pusę metų. Tai yra treneris, kurį visada minėjau geru žodžiu – geras specialistas, psichologas, neprašantis iš žaidėjų to, ko jie nesugeba padaryti.

Jis sugeba realiai įvertinti situaciją. Jis yra discipliną ir paprastumą vertinantis treneris.

– Kokius tikslus keliesi 2019 metams?

– Rinktinėje sunku kelti tikslus, nes net nežinau, ar esu žaidėjų sąrašuose, koks yra trenerio pasirinkimas. Noriu užsitarnauti kvietimą į rinktinę geru žaidimu, o jau vėliau treneris priima sprendimą, kas yra geriausi žaisti rungtynėse.

„Sūduvoje“ noriu būti svarbi pergalių dalimi. Kalbant apie pačią karjerą, svarbiausia išvengti traumų, o jau vėliau viską parodys ateitis.

Vaidas Slavickas

***

Inauguracinės sezono rungtynės vyks Marijampolės „Arvi“ manieže vasario 24 d. (sekmadienį), 15 valandą. Susitikime ginklus surems dvi stipriausios šalies komandos – Lietuvos A lygos čempionai Marijampolės „Sūduva“ ir LFF taurės nugalėtojai Vilniaus „Žalgiris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)