Tačiau pats lenkas tokias kalbas neigia. „Esu šia žinia ne mažiau nustebintas negu jūs, – atsakė M. Zubas į sportas.info prašymą pakomentuoti gandus. – Aš suprantu, kad šiuo metu, kai jūs lietuviai ieškote naujo trenerio rinktinei, mano pavardė yra įvardijama tarp kandidatų. Tačiau kalbant apie kažką konkretaus, tai iki to dar labai daug vandens nutekės.“

54-erių metų lenkas treneris pernai treniravo Kostanajaus „Tobol“ komandą, Kazachstano čempionate iškovojusią bronzos medalius.

Lietuvoje šis treneris dirbo nuo 2012-ųjų vasaros iki 2014-ųjų pabaigos. Jo vadovaujamas Vilniaus „Žalgiris“ du kartus tapo A lygos čempionu.

2014 metais M. Zubas buvo išrinktas geriausiu Lietuvos klubų komandų treneriu.

Po pernai nesėkmingai sužaisto Tautų lygos turnyro, kai per šešerias rungtynes Lietuvos rinktinė neiškovojo nė vieno taško, iš nacionalinės komandos vyriausiojo trenerio posto buvo atleistas Edgaras Jankauskas.

Netrukus LFF paskelbė konkursą ir ieško rinktinei stratego. Federacijos prezidentas Tomas Danilevičius ne kartą yra sakęs, kad prioritetą LFF teikia lietuviams treneriams.

Tarp pretendentų buvo minimos Aurelijaus Skarbaliaus, Valdo Dambrausko,Valdo Ivanausko ir Valdo Urbono kandidatūros, tačiau visi šie specialistai turi darbą Lietuvos arba užsienio šalių klubuose. LFF žadėjo naują rinkrinės stategą išrinkti iki sausio pabaigos.