Posėdyje buvo diskutuojama dėl varžybų organizavimo, legionierių limito, jaunųjų Lietuvos futbolininkų integravimo ir rinkodaros stiprinimo klausimų. Taip pat įvardyti preliminarūs čempionato organizaciniai kaštai, kurie bus didesni, nei ankščiau.

Atsižvelgiant į dabartinę A lygos finansinę situaciją, Lietuvos futbolo federacija šiais metais finansiškai daugiau prisidės prie čempionato vystymo ir organizavimo.

Po įvykusio susirinkimo E. Stankevičius teigė, kad federacija padės asociacijai daugumoje lygos organizavimo aspektų: „A lygai reikia pagalbos iš federacijos, todėl inicijavome pirmąjį darbinį susirinkimą dėl aktualių klausimų sprendimo. Asociacija ir federacija turi savo vizijas, kaip čempionatas turėtų būti vystomas ir organizavimas – išklausėme klubų nuomonę ir pasiūlymus, o kitą savaitę vėl susirinksime išgryninti idėjas. Iki sausio galo paaiškės, kaip šį sezoną vyks A lygos pirmenybės“.

„Tarp aktualiausių ir diskutuojamų temų yra legionierių skaičius komandose ir jų apmokestinimas, jaunimo rinktinių futbolininkų integravimas, taip pat platesnės rinkodaros įgyvendinimas. Turime tikslą sukurti kokybišką A lygos produktą, kuris būtų patrauklus tiek potencialiems rėmėjams, tiek bendruomenei“, – tvirtino LFF generalinis sekretorius.

Pasak LFF vadovo, čempionate bus siekiama turėti aštuonias komandas: „Atsižvelgiant į dabartinę Lietuvos futbolo klubų situaciją, aštuonių dalyvaujančių komandų skaičius šiuo metu yra racionaliausias ir geriausias sprendimas. Per pastaruosius metus galėjome įsitikinti, kad tai yra sėkmingas ir pasitvirtinęs modelis, kuris padėjo lygai įgyti daugiau stabilumo. Džiugu, kad mūsų ir A lygos klubų nuomonė dėl šių klausimų sutampa“.

Susirinkime dalyvavęs „Trakų“ klubo prezidentas Janas Nevoina teigė, jog diskusija, kurioje dalyvavo svarbiausi Lietuvos futbolo sistemos dalyviai, nuteikė pozityviai: „Labai džiugu, kad federacija ėmėsi iniciatyvos ir įvyko toks susitikimas bei produktyvi atvira diskusija. Turime išklausyti, gerbti vienas kitą bei mūsų kompetencijas, nes vieningumas ir kitų žinių vertinimas greičiau atves prie geriausio rezultato – kokybiško A lygos produkto, kad ir kokia būtų sunki dabartinė situacija“.

„Mums rūpi jaunimo ugdymo ir integravimo klausimai. Taip pat, mūsų, kaip ir federacijos noras, yra turėti patrauklią komercinę A lygos pusę. Jau yra užmegzti kontaktai su „La Liga“, „Bundesliga“ rinkodaros specialistais, tad mums tiesiog reikės rasti resursų ir imtis veiksmų įgyvendinant gerąsias praktikas.

Norisi, kad pastaraisiais metais ir Lietuvos klubų žygis Europoje nenueitų perniek ir tai įgautų tęstinumą. Be stiprių klubų ir lygos nebus stiprių žaidėjų, o jei nebus stiprių žaidėjų, nebus pajėgios nacionalinės rinktinės. Todėl reikia dirbti kartu, jog tai pasiektume“, – teigė J. Nevoina.

A lygos čempionatas šiais metais preliminariai turėtų startuoti kovo 1-2 dienomis, o šiuo metu vyksta klubų licencijavimo procesas. Galutinis čempionato dalyvių sąrašas paaiškės iki apeliacinio komiteto posėdžio vasario 7 d.

Šaltinis
Lietuvos futbolo federacija (LFF)
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)