Tačiau 2019-tieji yra išskirtiniai. Dar praėjusį kovą UEFA patvirtino, kad Čempionų bei Europos lygose kovas tęsiančios komandos galės registruoti įsigytus futbolininkus, tą patį sezoną žaidusius šiose lygose už kitus klubus.

Po šios korekcijos sausio perėjimų langas futbolo fanams suteiks galimybę pamatyti dar daugiau skambių pavardžių, keliančių sparnus kitur jau metų pradžioje. Aišku, netrūko jų ir lygiai prieš metus, kuomet Phillipe‘as Coutinho paliko „Liverpool“ ir persikraustė į „Barceloną“, bet brazilas naujam klubui padėti Čempionų lygoje negalėjo, kadangi ten jau tą patį sezoną žaidė su anglų ekipos spalvomis.

Nors apribojimų dėl Europos turnyrų nebėra, kai kurie klubai pirkti vis tiek nesiryš. Apie pasyvumą sausio mėnesį Anglijoje prabilo „Manchester City“ bei „Tottenham Hotspur“. „Miestiečių“ strategas Pepas Guardiola teigė, kad yra patenkintas savo turimais žaidėjais, o Londono ekipos treneris Mauricio Pochettino atskleidė neturintis pinigų naujiems futbolininkams.

Tačiau „Tottenham“, skirtingai negu „Man City“, sausį spręs futbolininkų su baigiančiais galioti kontraktais ateitį. Tarp jų – Moussa Dembele, Michelis Vormas, Fernando Llorente bei Toby Alderweireldas.

Pastarasis turi galimybę pratęsti sutartį su klubu dar vieneriems metams, tačiau varžovai Anglijoje taip pat turės, ką pasiūlyti belgui.

Ko gero, vieninteliai „Tottenham“ konkurentai kovoje dėl T. Alderweireldo parašo šiuo metu – „Manchester United“. Prie komandos vairo stojus Ole Gunnarui Solskjaerui centro gynėjo problema liko ir ekipa vis dar aktyviai ieško pastiprinimo, tačiau vargu, ar šį sausį ką nors įsigis, kadangi klubas pasiruošęs laukti naujo ilgalaikio stratego ir jo reakcijos į turimą sudėtį. Visgi tarp potencialių kandidatų į centro gynėjo poziciją kartu su T. Alderweireldu minimos ir Harry Maguire‘o bei Kalidou Koulibaly pavardės.

Realu, kad sausį klubas taip pat tvarkysis su baigiančiais galioti kontraktais, kadangi tokias sutarčių situacijas turi Davidas De Gea, Anthony Martialis, Juanas Mata, Anderis Herrera, Antonio Valencia, Philas Jonesas, Matteo Darmianas bei Ashley Youngas.

Savo ruožtu lygos lyderis „Liverpool“, kaip pareiškė pats Jurgenas Kloppas, palieka atidarytas duris naujiems pirkiniams, kadangi iškritus dar vienam centro gynėjui, padėtis komplikuotųsi. Tarp potencialių pirkinių minimas Edeno Hazardo brolis Thorganas, rungtyniaujantis Menchengladbacho „Borussia“ klube, taip pat kairiojo krašto gynėjas Jetro Willemsas, irgi žaidžiantis Vokietijoje, (Frankfurto „Eintracht“) ir galėsiantis pakeisti Alberto Moreno.

Skirtingai nei „Tottenham“, kiti lentelės viršuje esantys Londono klubai apie naujus pirkinius kalba. „Arsenal“ ekipos strategas Unai Emery teigė, kad pirks futbolininkus tik, jeigu žaidimo kreivė ims smukti žemyn. Per pastarąsias trejas rungtynes ekipa iškovojo keturis taškus iš galimų devynių „Premier“ lygoje, tad naujų pirkinių tikėtis realu.

Pastaruoju metu su ekipa yra itin siejamas „Sevilla“ saugas Everis Banega, pakeisiantis išvykstantį Aaroną Ramsey. Argentinietis yra pažįstamas su dabartiniu „Arsenal“ strategu, kadangi kartu su U. Emery iškovojo du Europos lygos titulus tame pačiame ispanų klube.

Kaip ir „Manchester United“, Londono ekipa domisi „Napoli“ centro gynėju Kalidou Koulibaly, kuris per pastaruosius metus pasikėlė savo vertę rinkoje ir davė startą klubų lenktynėms dėl senegaliečio parašo.

Spragas centro gynėjo pozicijoje užpildyti bando ir „Chelsea“, nusitaikiusi į tą patį K. Koulibaly, tačiau pastiprinimo ieško ir puolėjų grandyje. Viena iš potencialių rokiruočių – Gonzalo Higuaino bei Alvaro Moratos apsikeitimas klubais, pastarajam persikeliant į „AC Milan“ nuomos pagrindais iki kito sezono pabaigos. G. Higuainas į Londoną atvyktų pusei metų.

„Chelsea“ darbo turės ir atsikratydami nereikalingo balasto. Dėl didelio centro saugų skaičiaus šį sezoną taip ir pasireikšti negavęs Danny Drinkwateris veikiausiai vėl sujungs pajėgas su treneriu Claudio Ranieri „Fulham“ klube, taip pat miglota Gary Cahillo ir Cesco Fabregaso ateitis – abiejų futbolininkų sutartys baigia galioti po pusės metų. Tačiau sausį klubą palikti gali ir dar vienas potencialus angliškas importas į Vokietiją krašto puolėjas Callumas Hudsonas-Odoi.

Pasiteisinus Reisso Nelsono bei Jadono Sancho išvykimams „Chelsea“ gretose vasarą atsiskleidęs aštuoniolikmetis anglas jau sulaukė dėmesio iš Miuncheno „Bayern“ bei Dortmundo „Borussia“ ekipų. Pastaroji į sandorį dėl C. Hudsono-Odoi galėtų įtraukti ir „Chelsea“ dominantį Cristianą Pulisičių.

Savo ruoštu „Bayern“ sausį vis tik daugiau dėmesio skiria gynybos linijai ir su Europos klubais kovoja dėl Matthijso De Ligto parašo. Jaunasis Amsterdamo „Ajax“ gynėjas domina ir Turino „Juventus“, ir „Barceloną“.

Tačiau M. De Ligtas nėra vienintelė opcija „Bayern“ ekipai. Kaip skelbia ispanų dienraštis „Marca“, klubas taip pat domisi Madrido „Atletico“ gynėju Lucasu Hernandezu, galinčiu žaisti ir kairėje, ir centre. Pasaulio čempiono kaina galėtų siekti iki 80 mln. eurų.

Nors „Atletico“ strategas Diego Simeone išreiškė norą, kad Lucasas liktų komandoje, prancūzas gali būti ne vienintelis futbolininkas, paliksiantis ispanų ekipą šį sausį. Kaip praneša „Calcio Mercato“, ekipos kapitonu Diego Godinu domisi „AC Milan“, urugvajiečiui siūlanti dviejų su puse metų sutartį.

„Atletico“ kol kas į galimus starto sudėties žaidėjų išvykimus nereaguoja ir planuoja stiprinti ekipos puolimą. Ispanijos vicečempionai ieško pamainos vilčių nepateisinusiam Vitolo, o tarp kandidatų minima „Villarreal“ krašto puolėjo Samuelio Chukwueze. Nigeriečio perėjimo kaina, pasak „El Gol“, gali siekti 40 mln. eurų.

„Atletico“ kaimynai Madrido „Real“ ir toliau siejami su Edeno Hazardo, Neymaro ar Kyliano Mbappe pavardėmis, tačiau, atrodo, kad karališkojo klubo laukia ramus sausis – priešingai nei principinės varžovės „Barcelonos“.

Katalonai jau spėjo padėti parašus po sutartimi su „Valencia“ centro gynėju Jeisonu Murillo, kuris jau buvo pristatytas fanams „Camp Nou“ stadione.

Tai gali būti ne paskutinis naujokas šiame perėjimų lange, kadangi Paryžiaus „Saint-Germain“ ekipoje savo vaidmeniu nesidžiaugiantis Adrienas Rabiot domina katalonų klubą ir veikiausiai paliks Prancūzijos sostinės ekipą, kaip tą patvirtino Rabiot šeima. Lieka tik PSG pasirinkimas – parduoti A. Rabiot už mažą sumą dabar ar laukti vasaros, kuomet prancūzas išvyks nemokamai, kadangi baigs galioti saugo sutartis.

Išvykstantį A. Rabiot PSG pasiruošęs pakeisti kitu centro saugu, o tarp potencialių kandidatų minimos „Watford“ prancūzo Abdoulaye Doucoure, „Everton“ nario Idrissa Gueye bei „Napoli“ brazilo Alano pavardės.

Nepaisant galimo Alano pasitraukimo, „Napoli“ strategas Carlo Ancelotti patvirtino, kad naujų pirkinių sausį nebus, tačiau antroje „Serie A“ vietoje esanti ekipa gali sulaukti lentelės kaimynų „Juventus“ bei „Inter“ pasistiprinimų sausį.

Lygos lyderė Turino ekipa laikosi tos pačios krypties ir toliau stengiasi nemokamai nugvelbti „Premier“ lygos futbolininkus. Praėjusiame sezone susitarusi su „Liverpool“ saugu Emre Canu, šį sezoną „Juventus“ nusitaikė į Londono „Arsenal“ narį Aaroną Ramsey, tačiau dėl saugo parašo turės pakovoti su „Bayern“.

Iš Čempionų lygos po grupių etapo pasitraukęs Milano „Inter“ klubas ruošiasi Europos lygos kovoms. Kaip praneša „Tuttosport“, italų ekipa atgaivino susidomėjimą metų pabaigoje titulus susižėrusiu Luka Modričiumi, taip pat svarsto galimybę įsigyti Romos „Lazio“ serbą Sergejų Milinkovičių-Savičių ir Londono „Arsenal“ vietos nerandantį Mesutą Ozilą.

Atrodo, kad UEFA atliktos korekcijos taisyklėse šį sausį gali padovanoti daug intriguojančių futbolininkų perėjimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)