„Liverpool“ praleido pirmieji, tačiau jau netrukus rezultatą išlygino Roberto Firmino, leidęs sau pasismaginti ir mušti savo prekiniu ženklu tapusį įvartį nusisukus nuo vartų.

Negana to, puolėjas iš Brazilijos po dar kelių minučių paguldė ant žolės tris „Arsenal“ gynėjus ir išvedė šeimininkus į priekį 2:1.

Įsibėgėję „Liverpool“ futbolininkai po Sadio Mane ir Mohamedo Salah įvarčių dar iki pertraukos pirmavo 4:1.

Antrasis kėlinys buvo formalumas – Mersisaido ekipa toliau demonstravo solidų žaidimą ir nesuteikė sugniuždytiems Unai Emery auklėtiniams jokių vilčių.

64-ąją minutę į „Arsenal“ vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys, kurį uždirbo baudos aikštelėje varžovo šiurkščiai pastumtas Dejanas Lovrenas. Antrą kartą šiame mače baudinį turėjo realizuoti M. Salah.

Vis dėlto baudinius Liverpulio komandai mušantis egiptietis pribėgo prie du įvarčius savo sąskaitoje turėjusio R. Firmino ir pasakė, kad baudinį gali mušti jis.

Brazilas komandos draugo dovana pasinaudojo – nepalikęs jokių vilčių Berndui Leno jis pelnė trečiąjį savo įvartį ir džiaugėsi pirmuoju karjeros „hattricku“, o ši situacija sušildė trenerio J. Kloppo širdį.


„Vos sulaikiau ašaras, kai Mo leido mušti baudinį Bobiui. Tai buvo įspūdinga. Visi puikiai žinome, kaip stipriai Mo nori mušti įvarčius, bet, nepaisant to, jis atidavė šį įvartį Bobiui. Berniukams Kalėdos dar nesibaigė.

Iš pradžių buvau susirūpinęs ir nelabai patenkintas, nes treniruotėse Bobis baudinius realizuoja ne itin gerai, bet matyti tai, kaip jis kartu su Mo atšventė tą įvartį buvo nuostabu. Tai vienas gražiausių mano matytų dalykų“, – sakė J. Kloppas.

Galingai šį sezoną rungtyniaujantys „Liverpool“ futbolininkai per 20 mačų „Premier“ lygoje yra praradę tik 6 taškus.

Šiuo metu jie nuo artimiausių persekiotojų „Tottenham“ turi jau net 9 taškų pranašumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)