Rungtynes 1:0 po 91 min. Lautaro Martinezo įmušto įvarčio laimėjo „Inter“, tačiau po jų plačiausiai aptarinėtas netgi ne pats jų rezultatas, o kiti įvykiai „San Siro“ stadione ir jo prieigose.

Kaip praneša „La Gazzetta dello Sport“ ir kita Italijos žiniasklaida, tiek prieš rungtynes, tiek po jų stadiono prieigose vyko susirėmimai tarp abiejų komandų gerbėjų.

Aršiausi susidūrimai tarp grupuočių fiksuoti dar prieš mačą, panaudoti net šaltieji ginklai.

Keturi „Napoli“ sirgaliai buvo sužaloti peiliu, o vienas „Inter“ fanas parblokštas automobilio, kurį vairavo iš Neapolio atvykęs futbolo aistruolis.

Sunkiai sužalotas vyras greitai buvo nugabentas į ligoninę, tačiau medikai jo gyvybės neišgelbėjo – ketvirtadienį ryte pranešta apie italo mirtį.

Aistros antrą Kalėdų dieną liejosi ir ant žaliosios vejos, o prie jų išprovokavimo prisidėjo „Inter“ fanų elgesys.

Šeimininkų gerbėjai šūksniais, primenančiais beždžionių ūbavimą, visų rungtynių metu provokavo „Napoli“ gynėją iš Senegalo Kalidou Koulibaly.

Neapsikentęs „Napoli“ treneris Carlo Ancelotti mačo metu teisėjų ne kartą prašė stabdyti susitikimą, tačiau tai nebuvo padaryta.

„Atmosfera buvo nepaprastai keista. Aš tris kartus prašiau, kad rungtynės būtų nutrauktos, tačiau jie tik paprašė per garsiakalbį sirgalių nusiraminti. Beždžionių garsai, tokių dalykų toleravimas... Kas iš to, kad per garsiakalbį prašė keturis ar penkis kartus, niekas nepasikeitė. Aš nežinau, ar tai gali duoti pridėtinės vertės Italijos futbolui. Tiesiog gėda. Kitą kartą mes tiesiog liausimės žaidę patys“, – po rungtynių piktinosi vienas garsiausių Italijos futbolo specialistų.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos neatlaikė ir paties K. Koulibaly nervai.

Užsidirbęs įspėjimą, senegalietis demonstratyviais plojimais reagavo į arbitro sprendimą, o šis nieko nelaukęs gynėjui parodė antrą kortelę, išsiųsdamas afrikietį iš aikštės, kurią žaidėjas paliko tik po ilgų įkalbinėjimų.

„Įprastai jis yra ramus vaikinas, aš visiškai suprantu, kad jo kantrybė trūko“, – auklėtinį gynė C. Ancelotti, o pats K. Koulibaly po rungtynių „Twitter“ socialiniame tinkle pasidalijo sirgaliams skirta žinute.

„Aš esu nusivylęs dėl pralaimėjimo. Tačiau noriu pasakyti, kad didžiuojuosi savo odos spalva. Didžiuojuosi būdamas prancūzas, senegalietis, neapolietis, būdamas žmogus“, – į varžovų sirgalių provokacijas atsakė K. Koulibaly.

Pažymėtina, kad tai nebuvo vienintelis pašalinimas iš aikštės dramatiškose rungtynėse. Jau 95 min. raudoną kortelę prieš save už nesportinį elgesį išvydo „Napoli“ puolėjas Lorenzo Insigne.

Po 18 Italijos čempionato turų „Napoli“ savo sąskaitoje turi 41 tašką ir turnyro lentelėje užima 2-ąją vietą. „Inter“ su 36 taškais yra 3-oje pozicijoje. Pirmauja Turino „Juventus“ su 50 taškų.

Verta pastebėti, kad neįprastas įvykis aikštėje buvo užfiksuotas jau pačią 1-ąją susitikimo minutę. Vos teisėjui paskelbus rungtynių pradžią, „Inter“ puolėjas Mauro Icardi smūgiu iš paties aikštės vidurio pamėgino užklupti nepasiruošusį varžovų vartininką. Iki įvarčio trūko visai nedaug – stipriai spirtas kamuolys atsimušė į vartų skersinį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)