„Liverpool“ viltys iškovoti pirmą Anglijos čempionų titulą nuo 1990 metų stiprėja. Jurgeno Kloppo auklėtiniai trečiadienį net 4:0 nugalėjo „Newcastle United“ ir pirmą kartą klubo istorijoje per pirmąsias 19 sezono rungtynių nepatyrė pralaimėjimo.

Įvarčius nugalėtojams pelnė Dejanas Lovrenas (11 min.), Mohamedas Salahas (48 min. – 11 m baudinys), Xherdanas Shaqiri (79) ir Fabinho (85).

„Liverpool“ (51 taškas) su 16 pergalių ir trim lygiosiomis yra turnyro lentelės viršūnėje.

Netikėtą dovaną J. Kloppo auklėtiniams įteikė ir juos persekiojanti „Manchester City“ komanda – ji trečiadienį išvykoje 1:2 pralaimėjo „Leicester City“ futbolininkams.

Po trečio pralaimėjimo per ketverias pastarąsias rungtynes „Manchester City“ (44 taškai) smuktelėjo į trečią vietą, o į antrąją pakilo „Tottenham Hotspur“ (45 taškai) komanda. Pastaroji antrąją Kalėdų dieną šventė triuškinamą pergalę 5:0 prieš „AFC Bournemouth“.

„Manchester City“ pirmavo po Bernardo Silvos (14 min.) įvarčio, tačiau varžovų žaidėjai Marcas Albrightonas (19) ir Ricardo Pereira (81) apvertė trenerio Pepo Guardiolos planus aukštyn kojomis.

„Tottenham Hotspur“ į užtikrintą pergalę vedė įvarčius pelnę Christianas Eriksenas (16), Heung-Minas Sonas (23 ir 71), Lucas (35) ir Harry Kane'as (61). Tai buvo penktoji komandos pergalė iš eilės.

Reikalai taisosi ir „Manchester United“ komandoje – Jose Mourinho pakeitęs naujasis treneris Ole Gunnaras Solskjaeras iškovojo antrą pergalę iš eilės.

Po 5:1 pergalės prieš „Cardiff City“ „raudonieji velniai“ 3:1 nugalėjo „Huddersfield Town“ futbolininkus.

Nugalėtojų gretose pasižymėjo Nemanja Matičius (28) ir Paulis Pogba (64 ir 78 min.), o svečiams paguodos įvartį pelnė Mathias Jorgensenas (88 min.).

Visų trečiadienio rungtynių rezultatai:

  • „Fulham“ 1 – 1 „Wolverhampton Wanderers“
  • „Burnley“ 1 – 5 „Everton“
  • „Crystal Palace“ 0 – 0 „Cardiff City“
  • „Leicester City“ 2 – 1 „Manchester City“
  • „Liverpool“ 4 – 0 „Newcastle United“
  • „Manchester United“ 3 – 1 „Huddersfield Town“
  • „Tottenham Hotspur“ 5 – 0 „AFC Bournemouth“
  • „Brighton & Hove Albion“ 1 – 1 „Arsenal“
  • „Watford“ 1 – 2 „Chelsea“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)