Praėjusią savaitę baigėsi grupių etapas, po kurio į atkrintamąsias pateko 16 komandų.

Nugalėtojos titulą ginančios Madrido „Real“ komandos laukia ambicinga Amsterdamo „AFC Ajax“ ekipa. „Real“ ir „AFC Ajax“ klubai tarpusavyje žaidė šešis kartus ir visus mačus laimėjo Madrido ekipa.

Praėjusio sezono vicečempionė „Liverpool“ ekipa aštuntfinalyje susitiks su vietiniame fronte permainingai žaidžiančia Miuncheno „Bayern“ komanda. Neabejotinai tai viena labiausiai intriguojančių aštuntfinalio porų.

„Man United“ strategui Jose Mourinho ir jo auklėtiniams – ypač sudėtinga akistata su „Paris Saint Germain“ bei jos smogiamąja puolimo jėga – Kylianu Mbappe, Neymaru ir Edinsonu Cavani.

Aštuntfinalio poros:

1. „Schalke“ – „Manchester City“

2. Madrido „Aletico“ – Turino „Juventus“

4. „Tottenham“ – Dortmundo „Borussia“

5. „Lyon“ – „Barcelona“

6. AS „Roma“ – „Porto“

7. „AFC Ajax“ – Madrido „Real“

8. „Liverpool“ – „Bayern“

Pirmosios aštuntfinalio rungtynės bus žaidžiamos kitų metų vasario 12-13 ir 19-20 dienomis, o atsakomieji mačai vyks kovo 5-6 ir 12-13 dienomis.

Iš kiekvienos grupės į tolimesnes kovas žengė po dvi pirmąsias vietas užėmusios komandos.

Į vieną aštuntfinalio porą negalėjo patekti tos pačios šalies atstovės arba jau grupių etape žaidusios komandos. Į vieną porą pateko pirmą vietą užėmusi ir antroje pozicijoje likusi ekipa.

Pirmas vietas grupėse užėmusios komandos: „Barcelona“, „Bayern“, „Borussia“, „Juventus“, „Man City“, Madrido „Real“, PSG, „Porto“.

Antrąsias vietas užėmę klubai: „Ajax“, Madrido „Atletico“, „Liverpool“, „Lyon“, „Man United“, „Roma“, „Schalke“, „Tottenham“.

Grupių nugalėtojai antrąsias rungtynes žais namuose.

Daugiausia savo atstovų aštuntfinalyje turi Anglijos „Premier“ lyga – 4 klubai, po tris klubus turi Vokietija ir Ispanija.

Nuo atkrintamųjų varžybų teisėjams svarbius sprendimus padės priimti VAR peržiūrų sistema.

Primename, Čempionų lygos nugalėtojų titulą gina Madrido „Real“ klubas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)