Atsiimti savo „Ballon d'Or“ apdovanojimo atėjusi Liono „Olympique“ ir Norvegijos rinktinės lyderė į renginio vedėjo Martino Solveigo repliką atsakė skambiu „Ne“ ir nusisuko į šoną.

Populiaraus prancūzų didžėjaus klausimas, ar ji gali atlikti „twerk“ stiliaus judesius arba kitais žodžiais tariant šokdama kraipyti užpakalį, pribloškė susirinkusią publiką, futbolo žvaigždė Kylianas Mbappe, negalėdamas tuo patikėti, nuleido galvą.

„Tai dar vienas pavyzdys seksizmo, kurio vis dar yra sporte, – rašė „Instagram“ paskyroje dukart Vimbldono nugalėtojas A. Murray. – Kodėl moterys vis dar turi taikytis su tokiu mėšlu?“

Reakcija socialiniuose tinkluose buvo stipresnė nepaisant to, kad M. Solveigas vėliau atsiprašė A. Hederberg. „Aš nesijaučiau kažkaip seksistiškai puolama. Koks gražus vakaras“, – vėliau rašė ir geriausia pasaulio futbolininke išrinkta 23 metų norvegė.

Visa ši kontroversiška situacija tapo dar ryškesnė istoriniame fone – „Ballon d'Or“ apdovanojimas moterims futbolininkėms buvo įteiktas pirmą kartą.

„Noriu, kad šis apdovanojimas paskatintų jaunas moteris. Tikėkite savimi! Įmanoma viskas – turėkite svajonių ir jas įgyvendinkite,“ – sakė A. Hegerberg. Tarp žiūrovų sėdėjo ir verkė futbolininkės motina.

Norvegų televizijoje vienas iš ekspertų Jesperas Mathisenas piktinosi nevykusiu vedėjo pokštu: „Jis visiškai apsijuokė ir elgėsi kaip idiotas. Su juo viskas baigta. Ada po tokių žodžių galėjo su trenksmu palikti sceną ir išeiti, bet pavyzdingai susitvardė“.

Paryžiuje vykusioje ceremonijoje dar kartą triumfavo pasaulio vicečempionas ir UEFA Čempionų lygos nugalėtojas su Madrido „Real“ komanda Luka Modričius.

„Auksinį kamuolį“ laimėjęs 33 metų kroatas, kaip ir FIFA surengtuose geriausio 2018 metų pasaulio futbolininko rinkimuose „The Best“, už savo nugaros paliko portugalą Cristiano Ronaldo.

„Ballon d'Or“ geriausių futbolininkų rikiuotė:

1.Luka Modričius(Kroatija, Madrido „Real“)
2.Cristiano Ronaldo(Portugalija, Turino „Juventus“)
3.Antoine'as Griezmannas(Prancūzija, Madrido „Atletico“)
4.Kylianas Mbappeas(Prancūzija, „Paris Saint-Germain“)
5.Lionelis Messi(Argentina, „Barcelona“)
6.Mohamedas Salah(Egiptas, „Liverpool“)
7.Raphaelis Varane'as(Prancūzija, Madrido „Real“)
8.Edenas HazardasBelgija, Londono „Chelsea“)
9.Kevinas de Bruyne'as(Olandija, „Manchester City“)
10. Harry Kane'as(Anglija, Londono „Tottenham Hotspur“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)