„Norime padėkoti Edgarui ir visai trenerių komandai už jų profesionalų požiūrį į darbą ir atsidavimą, kurį jie parodė būdami rinktinės treneriais. Linkime E. Jankauskui ir visam trenerių štabui didžiausios sėkmės tolesnėse karjerose bei kantrybės siekiant užsibrėžtų naujų tikslų“, - sakė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Federacija skelbia pradedanti naujo vyriausiojo trenerio paieškas, o tarp galimų kandidatų minimos trys pavardės: Vilniaus „Žalgirio“ stratego Valdo Urbono, Lenkijoje dirbančio Valdo Ivanausko ir Rygos RSF vyr. trenerio Valdo Dambrausko. Futbolo užkulisiuose neatmetami variantai, kad prie rinktinės vairo gali stoti ir specialistas iš užsienio.

DELFI prieš daugiau nei mėnesį pranešė, kad E. Jankauskas bus priverstas palikti pareigas dėl prastų rezultatų.

43-ejų specialisto sutartis turėjo galioti dar metus. Rinktinę jis treniravo nuo 2016-ųjų.

Per 16 oficialių rungtynių E. Jankausko auklėtiniai šventė vienintelę pergalę, 2016 metų spalį 2:0 nugalėję Maltą. Dar tris kartus pasiektos lygiosios.

Iš viso vadovaujant E. Jankauskui lietuviai sužaidė 28 mačus (3 pergalės/5 lygiosios/20 pralaimėjimų), o bendras įvarčių santykis – 15:57.

Vienam tituluočiausių praeities šalies futbolininkų prisvilo ir pirmas istorijoje UEFA Tautų lygos turnyro blynas: C diviziono 4 grupėje Lietuvos futbolo rinktinė pralaimėjo visas šešerias rungtynes ir nukrito į žemiausią D divizioną.

Primename, kad sekmadienį Dubline (Airija) buvo ištraukti 2020 metų Europos čempionato atrankos burtai.

Naujame cikle Lietuvos rinktinės laukia ir gerai žinomi, ir tituluoti: dabartiniai Europos čempionai portugalai su Cristiano Ronaldo, dukart UEFA Tautų lygoje nuskriaudę serbai, taip pat Ukraina ir Liuksemburgas. Rungtynės bus žaidžiamos 2019-ųjų kovo, birželio, rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)