Buvęs ilgametis Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas, A lygos direktorius ir naujas Vilniaus „Žalgirio“ klubo sporto direktorius Deividas Šemberas prisipažino, kad atviroje futbolo diskusijoje „Lietuvos futbolo problemos: futbolininkai, treneriai ar LFF?“ – nieko naujo: bėdos tos pačios ir apkalbėtos dar prieš ketverius metus, kai federacijai dar vadovavo Edvinas Eimontas.

Struktūrinių pokyčių siekęs buvęs LFF vadovas 2017 m. pavasarį neteko kėdės, kurioje dabar – prieš gerą mėnesį karštą postą užėmęs Edgaras Stankevičius.

Šiam trečiadienį vakare teko atsakyti ne į vieną aštrų futbolo bendruomenės klausimą bei atremti kritiką.

Vieningai pritarta tam, kas ir be diskusijos buvo aišku – būtina keisti LFF struktūrą, kad ši taptų moderni, naujovėms, pokyčiams atvira organizacija, o ne nušlifuota pinigų įsisavinimo mašina.

„Nesinorėtų dar po ketverių metų susitikus su futbolo bendruomene apie tą patį kalbėti. Artimiausia ateitis atskleis, ar LFF pasiruošusi pokyčiams. Puikus pavyzdys bus Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacija.

Tai parodys, ar organizacija iš tikrųjų linkusi keistis su visais Vykdomojo komiteto nariais kartu. Bus puikus testas. Taip pat ir Futbolo techninio vystymo asociacija turėtų tapti jūsų departamentų dalimi, kad jūs galėtumėte pavesti užduotis ir reikalauti atsakomybės bei tikėtis rezultatų“, – kalbėjo D. šemberas.

„Šią LFF valdymo struktūrą net FIFA atstovai prieš trejus metus pripažino kaip tarptautinių futbolo organizacijų skiriamų pinigų įsisavinimo mašiną. Tokia struktūra orientuota ne į procesus ir problemų sprendimą, o į pinigų įsisavinimą.

Būtų efektyvesnis kitas modelis, kurį naudoja kitų šalių futbolo federacijos, kurios gali vadovauti savo organizacijos organams.

„Buvusio LFF prezidento pavyzdys parodo, kad prieš sistemą pasipriešinęs ir parodęs naują kryptį vadovas per kelias dienas buvo pašalintas“, – kritikos dabartinei LFF struktūrai negailėjo D. Šemberas.

„Susitinkame ne po metų, o vasarį, Edgarai, ir pažiūrime, ką per kelis mėnesius pavyko nuveikti, kur pasistūmėta“, – į Lietuvos futbolo federacijos generalinį sekretorių Edgarą Stankevičių kreipėsi Deividas Šemberas.

Pateikiame atviros diskusijos „Lietuvos futbolo problemos: futbolininkai, treneriai ar LFF?“ vaizdo įrašą.

Futbolo diskusija "Lietuvos futbolo problemos: futbolininkai, treneriai ar LFF?"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)