Kuršėnuose gimęs 37-erių D. Česnauskis 1997 metais profesionalo karjerą pradėjo Panevėžio „Ekrane“, kuriame rungtyniavo iki 2000-ųjų. Vėliau jis atstovavo Rusijos, Škotijos, Graikijos ir Azerbaidžano klubams, o paskutine karjeros stotele buvo „Trakai“. Čia jis žaidė 2014 – 2018 metais.

Naujasis „Žalgirio“ sporto direktorius D. Česnauskis klube atliks visas šios pozicijos funkcijas – bus atsakingas už selekcinį darbą, žaidėjų perėjimus, treniruočių proceso kontrolę bei skirs didelį dėmesį visai jaunimo struktūrai.

„Šis pasiūlymas man buvo netikėtas, tačiau baigęs profesionalo karjerą žinojau, kad noriu likti futbole. Apsispręsti nebuvo sunku, esu pasiruošęs priimti šį iššūkį ir realizuoti save šioje sferoje“, - kalbėjo D. Česnauskis.

D. Šemberas ne veltui yra laikomas vienu geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų. Būtent „Žalgirio“ klube jis pradėjo profesionalo karjerą, o vėliau sėkmingai rungtyniavo Rusijoje. Šioje šalyje su Maskvos CSKA jis iškovojo visus įmanomus trofėjus bei į viršų kėlė UEFA taurę.

Paskutine jo karjeros stotele tapo „Žalgiris“, kur jis vilkėjo kapitono raištį. 2015 m. su sostinės klubu jis Lietuvoje laimėjo visus įmanomus titulus bei po sėkmingo sezono pakabino bucus ant vinies. Baigęs karjerą D. Šemberas du metus dirbo A lygos prezidentu.

„Žinau šio klubo vertybes ir tikslus, pažįstu vadovus bei žinau jų požiūri į žmones, su kuriais jie dirba. Džiaugiuosi prisijungęs prie šios didelės futbolo šeimos ir bendruomenės. Klubas turi viziją ir žinome kryptis kuriomis dirbsime“, - sugrįžimu į „Žalgirį“ džiaugėsi naujasis sporto operacijų direktorius.

Šiuo metu D. Šemberas kremta UEFA vadybos mokslus ir yra įsitikinęs, kad tai padės naujose pareigose: „Mokslai visada yra gerai, jie suteikia žinių ir pasitikėjimo. Tai plataus sporto administracinio valdymo mokslai, kurie suteikia didelę naudą ir juos galėsiu tiesiogiai pritaikyti „Žalgiryje“, - tikino D. Šemberas.

„Žalgirio“ vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė džiaugėsi pokyčiais klube ir tikino, kad tai padės žengti į priekį.

„Labai džiaugiuosi, kad prie mūsų klubo prisijungė du talentingi ir perspektyvūs žmonės. „Žalgiris“ yra pasiruošęs sekančiam kokybiniam žingsniui. Neabejoju, kad D. Česnauskis ir D. Šemberas padės įgyvendinti užsibrėžtus tikslus“, - apie pokyčius klube kalbėjo V. Venslovaitienė.

Pasiruošimą naujajam sezonui pagrindinė komanda pradės sausio 8 d.

A lygoje sostinės ekipa antrus metus iš eilės į priekį praleido Marijampolės „Sūduvą“, žalgiriečiai finišavo antri.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)