„Privalome laimėti!“, – šaukia alo.sr portalo antraštė, apžvelgianti būsimas Serbijos ir Lietuvos rungtynes.

Situacija paprasta: rungtynės su Lietuva serbams yra svarbios kovoje dėl pirmos vietos grupėje – pergalė garantuotų jiems lyderių poziciją nepriklausomai nuo Juodkalnijos ir Rumunijos mačo baigties.

Jei Belgrade šeimininkai lygiosiomis išsiskirtų su lietuviais, serbus turnyro lentelėje galėtų aplenkti rumunai, jei jie išvykoje antradienį įveiks Juodkalniją.

Tokiu atveju tiek Serbija, tiek Rumunija savo sąskaitoje turėtų po 12 taškų ir pozicijas turnyro lentelėje lemtų tarpusavio rungtynių rezultatai. Abiejuose mačuose nugalėtojas nepaaiškėjo, tačiau rumunai svečiuose pelnė du įvarčius (2:2), o mačas Bukarešte baigėsi be įvarčių.

Mes tikimės labai sunkių rungtynių, nes žaidžiame prieš komandą, kuri savo sąskaitoje neturi taškų. Svarbu maksimaliai susikaupti ir gerai sužaisti.
Mladenas Krstajičius

Pirma vieta grupėje garantuoja ne tik bilietą į aukštesnį B divizioną, bet ir solidžią premiją iš UEFA: grupės nugalėtojams atiteks 1,125 milijono eurų čekis.

Serbijos rinktinė

„Esame toje vietoje, kurioje ir norėjome būti prieš Tautų lygos turnyro startą. Rungtynėse su Lietuva turime įrodyti savo vertę. Daugelis jau įrašę mums tris taškus prieš šią akistatą, tačiau mes taip negalvojame, turime savo pranašumą įrodyti aikštėje.

Tikiuosi, žaidėjai tą supranta. Komandoje atmosfera yra gera. Kalbant apie ekipos sudėtį, Nemanja Matičius turi problemų su skrandžiu, Aleksandras Kolarovas kelias savaites gydėsi sužeistą kojos pirštą.

Kitą vertus į rikiuotę grįžta Ljubomiras Fejsa, po diskvalifikacijos dėl kortelių jau galės žaisti Milanas Rodičius“, – teigė 44-erių serbų rinktinės strategas Mladenas Krstajičius.

„Mes tikimės labai sunkių rungtynių, nes žaidžiame prieš komandą, kuri savo sąskaitoje neturi taškų ir juos norės iškovoti čia. Svarbu maksimaliai susikaupti ir gerai žaisti. Gerbiame Lietuvą, bet norime grupės kovas užbaigti pergale ir užimti pirmą vietą“, – pridūrė serbų vairininkas.

Įdomu tai, kad Serbija nerealizavo nei vieno iš trijų skirtų 11 m baudinių: paskutiniame mače baudinio neišnaudojo Aleksandras Mitrovičius, rungtynėse su Rumunija ir Lietuva šansais nepasinaudojo Dušanas Tadičius.

Spaudos konferencijoje D. Tadičius teigė, kad nepaisant neišnaudotų baudinių, rinktinė pelno įvarčius ir tai yra svarbiausia.

„Taip, pramušėme tris baudinius ir, žinoma, tokias progas privalome realizuoti. Tikiuosi ateityje svarbiose rungtynėse būsime geriau pasiruošę tokioms situacijoms“, – teigė vienas rinktinės lyderių.

Dušanas Tadičius, Arvydas Novikovas

Žiūrovų antplūdžio nesitiki

Belgrado „Partizan“ stadione serbų rinktinė per pastaruosius dvejus metus žaidė triskart. Atrankoje į pasaulio čempionatą 2017 m. rugsėjį serbai čia priėmė Moldovos nacionalinę komandą (9,974 žiūrovai), abu namų mačus serbai čia žaidė Tautų lygoje.

Rugsėjo pradžioje rungtynes su rumunais ir praėjusį šeštadienį mačą su Juodkalinija stebėjo kiek daugiau nei 15 tūkstančių žiūrovų.

Nors serbams mačas su Lietuva yra lemiamas, vargu ar mūsiškių laukia pragariškas tribūnų spaudimas.

Anot Serbijos futbolo asociacijos rinkodaros ir komunikacijos atstovo, vos 4-5 tūkstančiai žiūrovų turėtų stebėti paskutinę Europos tautų lygos turnyro kovą Belgrade.

Jo manymu, nemažą įtaką serbiškais masteliais kukliai sirgalių auditorijai įtakos turės prastas antradienio oras. Nuo pat ryto Belgradą merkė lietus ir vyravo gana stiprus vėjas. Dar 1951 m. pastatyto stadiono tribūnos yra po atviru dangumi, be to, serbų kelyje – kukli, šios akistatos absoliučia autsaidere laikoma Lietuvos rinktinė.

Beje, didžiausios ir garsiausios Belgrado sirgalių grupės – „Delije“ („Crvena Zvezda“ ultros) ir „Grobari“ („Partizan“ ultros) – gana apatiškai žvelgia į rinktinės mačus ir tribūnose nekuria komandos palaikymo.

Serbijos ir Lietuvos rungtynių pradžia – 21:45 val.

C diviziono 4 grupės rikiuotė (vieta, rinktinė, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.Serbija53207:311
2.Rumunija52307:39
3.Juodkalnija52127:57
4.Lietuva50052:120

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)