Lietuvai šis mačas – tik garbės reikalas, serbams reikia pergalės, kad užsitikrintų pirmą vietą C diviziono 4 grupėje.

Šiuo metu varžovų sąskaitoje – 11 taškų, dviem mažiau turi Rumunija, kuri antradienį susitiks su Juodkalnija (7).

Visas penkerias rungtynes pralaimėję lietuviai turnyrą pradėjo namų akistata su serbais, kuriems rugsėjo pradžioje nusileido 0:1.

Vienintelį įvartį 37 minutę iš 11 metrų baudinio pelnė Dušanas Tadičius.

Mūsiškius toje akistatoje net keturis kartus gelbėjo virpstai ir skersinis, bet 75 min. šimtaprocentinės progos išlyginti rezultatą neišnaudojo ir Lietuvos rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas, nepataikęs į vartus vos iš kelių metrų, o 90 min. serbų apmaudžiai nenubaudė ir Darvydas Šernas bei Vykintas Slivka.

Svarbiausia mums patiems iškovoti tašką dėl mūsų pačių savijautos, dėl pasitikėjimo ir savivertės pakėlimo. Negalvojame, kas yra svarbu serbams ar rumunams, mums svarbiausia – mūsų komanda.
Edgaras Jankauskas

Praėjusį savaitgalį Lietuvos rinktinė svečiuose net 0:3 nusileido Rumunijos nacionalinei komandai ir pratęsė nesėkmių seriją iki 7-erių rungtynių, o paskutinį kartą pergalę lietuviai iškovojo prieš daugiau nei du metus – 2016-aisiais spalio 11 d. 2:0 įveikta Malta.

„Neilga, labai patogi kelionė iki Belgrado. Vakare išsijudinome, pasimankštinome ir ruošiamės antradienio rungtynėms. Serbams reikia tik pergalės, mes visas pajėgas, norės kontroliuoti rungtynių eigą, įmušti greitą įvartį ir turim tam būti pasiruošę.

Ir su rumunais ruošėmės tai pirmai varžovų atakų bangai, bet nepavyko. Antradienį laukia galbūt kokybės atžvilgiu dar pavojingesnė komanda.

Mums tai geras testas, geras egzaminas vaikinams, turime maksimaliai atsiduoti šiam mačui“, – kalbėjo strategas.

Antradienį vyksiančiose rungtynėse Lietuvos komanda turės verstis be traumuoto Vykinto Slivkos bei diskvalifikuoto Arvydo Novikovo.

„Aišku, tai yra dideli nuostoliai mūsų komandai. Be abejo, keisis sudėtis, galima kalbėti, kad yra normalu žaisti trečią dieną po sunkių rungtynių, bet turime visą statistiką, analizę, kaip atsistato mūsų futbolininkai. Netekome poros svarbių žaidėjų, tačiau yra puiki galimybė pasireikšti kitiems futbolininkams.

Ar galime užpildyti tas netektis? Nepabandęs nesužinosi. Dėl to nebijome į aikštę mesti jaunimo, žaidėjų iš A lygos. Iš vienos pusės mes ir neturime daug resursų, iš kitos pusės nėra mums ko bijoti. Esame tokioje stadijoje, kai mes turime mokytis, imti tas pamokas ir daryti išvadas. Tik tokios rungtynės su tokiais varžovais parodo, kur mes esame, ko mums trūksta ir ko mes turime siekti“, – po treniruotės kalbėjo Lietuvos rinktinės vairininkas.

Tikėtina, kad mačas su serbais Edgarui Jankauskui bus paskutinis vadovaujant nacionalinei komandai.

Nors trenerio sutartis su Lietuvos futbolo federacija (LFF) galioja iki 2019 metų lapkričio, DELFI šaltinių teigimu, LFF vadovybė yra pasiryžusi sukti skirtingais keliais. Tik kol kas dar neaišku, ar specialistas atsistatydins pats, ar federacija turės vienašališkai nutraukti kontraktą.

„Svarbiausia mums patiems iškovoti tašką dėl mūsų pačių savijautos, dėl pasitikėjimo ir savivertės pakėlimo. Negalvojame, kas yra svarbu serbams ar rumunams, mums svarbiausia – mūsų komanda“, – galbūt apie savo paskutinį mačą vadovaujant rinktinei kalbėjo E. Jankauskas.

Romanovskis: darysime viską, kad iškovotume pirmus taškus

Buvęs „Žalgirio“ ilgametis komandos narys Danielis Romanovskis praėjusią vasarą pradėjo legionieriaus karjerą. 22 metų futbolininkas pasirašė sutartį su Serbijos aukščiausioje lygoje žaidžiančiu Belgrado „Zemun“ klubu, kuriame praėjusį sezoną žibėjo Justas Lasickas.

„Malonu grįžti čia, jau pusę metų gyvenu Serbijoje, smagu, kad sulaukiau kvietimo į rinktinę ir galbūt turėsiu šansą žaisti prieš serbus.

Kiekvienose rungtynėse varžovai mus spaudžia, kažkas panašaus bus ir čia. Laukia aukštas spaudimas. Reikės atsilaikyti ir laukti šansų greitiems išpuoliams.

Visada einame į aikštę kovoti dėl taškų, tik kol kas nelabai sekasi, bet antradienį darysime viską, kad iškovotume pirmus taškus“, – po treniruotės kalbėjo saugas.

„Treneris akcentavo jų puolimo lyderį, labai pavojingą Aleksandrą Mitrovičių, kuris kabinasi už kamuolių. Manau, antradienį varžovai sieks ilgais perdavimais jam siųsti kamuolius, o šalia A. Mitrovičiaus bus pasiruošę mažesni, techniški saugai, kurie ateis jam į pagalbą. Greičiausiai taip varžovai sieks mus įveikti“, – teigė D. Romanovskis.

Jis prisipažino, kad dar neteko žaisti nei „Crvena Zvezda“, nei „Partizan“ stadione, tačiau šiame stadione teko stebėti karštą šių klubų Belgrado derbį.

„Manau, kažkas panašaus laukia ir antradienį vakare“, – prognozavo šiemet pavasarį rinktinėje debiutavęs rinktinės saugas.

Daniel Romanovskij

Iki šiol Lietuvos ir Serbijos futbolininkai buvo susitikę šešis kartus: sykį laimėjo mūsiškiai, penkis – serbai.

Šios Serbijos rinktinės, kuri FIFA reitinge yra 94 pozicijomis (35 vieta) aukščiau už Lietuvą, lyderiai – AS „Roma“ gynėjas Aleksandaras Kolarovas, Romos „Lazio“ saugas Sergejus Milinkovičius-Savičius, Dušanas Tadičius iš Amsterdamo „Ajax“, „Manchester United“ atstovas Nemanja Matičius ir Londono „Fulham“ puolėjas Aleksandras Mitrovičius.

C diviziono 4 grupės rikiuotė (vieta, rinktinė, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.Serbija53207:311
2.Rumunija52307:39
3.Juodkalnija52127:57
4.Lietuva50052:120
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)