O kritikos rinktinei netrūko po paskutinių rungtynių namuose, kai spalio viduryje 1:2 nusileido Rumunijai ir net 1:4 pralaimėta Juodkalnijai.

Po to mačo ištikimiausi rinktinės sirgaliai komandą į rūbine išlydėjo ne pačia maloniausia skanduote.

Per Vėlines jau skelbėme, kad trečius metus nacionalinei komandai vadovaujančiam E. Jankauskui netrukus reikės žvalgytis naujos veiklos.

Nors trenerio sutartis su Lietuvos futbolo federacija (LFF) galioja iki 2019 metų lapkričio, DELFI šaltinių teigimu, LFF vadovybė yra pasiryžusi sukti skirtingais keliais.

Tik kol kas dar neaišku, ar specialistas atsistatydins pats, ar federacija turės vienašališkai nutraukti kontraktą. DELFI žiniomis, permainos planuojamos visame rinktinės trenerių štabe.

Lengvo gyvenimo nebus ir paskutinėse Europos Tautų lygos C diviziono 4 grupės rungtynėse: mūsiškių laukia nelengva išvyka į Rumuniją ir Serbiją.

Jei Lietuva beveik neturi jokių šansų pakilti iš paskutinės pozicijos grupėje (4 rungtynės, 0 taškų), tai kitos trys komandos stovi viena šalia kitos siekiant pirmos vietos ir šanso toliau pakovoti dėl bilieto į Europos čempionatą.

Na, dabar yra svarbiausia komanda, jos sudėtis, žaidimas ir, be abejo, aš dabar žvelgiu tik į artimiausias rungtynes. Nemanau, kad dabar yra tinkamas laikas kalbėti apie mano ateitį.
Edgaras Jankauskas

Į rinktinę antradienio popietę atvyko 22 kviesti žaidėjai, o paskutinis – vartininkas Emilijus Zubas – prie komandos prisijungė vėlai vakare. Skirtingai nuo ankstesnių rinktinės stovyklų, joje nėra Taldykorgano „Žetysu“ žaidžiančio M. Kuklio, kuris patyrė priekinio kojos raumens traumą.

Vietoje jo į nacionalinę komandą pirmą kartą pakviestas Giedrius Matulevičius, kuris praėjusią savaitę su Marijampolės „Sūduvos“ ekipa tapo Lietuvos čempionu.

Antradienį nacionalinės komandos treneris sulaukė džiugios žinios iš gydytojų dėl saugo Vykinto Slivkos, kuriam buvo atlikti kulkšnies tyrimai: jokių rimtesnių sužeidimų nenustatyta.

Visgi rinktinės strategas nebuvo tikras ar Vykintas bus pasiruošęs artimiausioms kovoms. „Na, dėl jo kabo klaustukas, nes paskutiniame ture patyrė čiurnos traumą. Tačiau dar turime keletą dienų, labai tikimės, kad futbolininkas galės mums padėti“, – vylėsi E. Jankauskas.

Tris dienas nacionalinė komanda nuo antradienio treniruojasi Vilniuje, o penktadienį išskris į Rumuniją, kur lapkričio 17 d. (šeštadienį) susitiks su šios šalies rinktine. Lapkričio 20 d. lauks rungtynės Belgrade su Serbijos nacionaline komanda.

– Rinktinės šansai pakilti iš paskutinės vietos – teoriniai, ką tai keičia artėjant paskutinėms Europos tautų lygos rungtynėms?, – žurnalistų buvo paklaustas rinktinės strategas.

– Tai nieko nekeičia. Į kiekvieną mačą žvelgiame kaip į patį svarbiausią. Rumunams tai žūtbūtinės rungtynės. Žvelgiant iš šono, žinoma, jiems taškai labiau reikalingi.

Bet tai neturės jokios įtakos mūsų nusiteikimui.

– Gal ketinate išbandyti rinktinės naujokus, jiems daugiau suteikti šansų?

– Mes turime keletą netekčių, tad pakvietėme keletą naujų ar seniai matytų veidų. Tai bus gera galimybė išbandyti rinktinės naujokus, pažiūrėti, ką jei gali suteikti komandai.

Žinoma, lyginant su paskutinėmis rungtynėmis, bus pokyčių, neturime Manto Kuklio, kuris gavo traumą savo klube. Neturime Nerijaus Valskio, kuriam jau baigėsi sezonas.

Yra naujų veidų – Gratas Sirgėdas, kuris yra sveikas ir gerai fiziškai pasiruošęs. Taip – Giedrius Matulevičius, taip pat – Markas Beneta, kuris neblogai žaidė paskutinėse A lygos turuose.

– Gal žinote, ką konkrečiai išbandysite artimiausiose rungtynėse?

– Kol kas dar ne, trečiadienį – tik pirma pilnavertė treniruotė. Antradienį buvo labiau įvadinė treniruotė, nes beveik visi žaidėjai rungtyniavo sekmadienį. Daugelis iš jų baigė sezoną, gal kai kurie turėjo šventinę vakarienę su savo komanda. Tad vakar surengėme labai lengvą treniruotę, ketvirtadienį laukia antra pilnavertė treniruotė, o penktadienį – skrydis į Rumuniją.

— Pakvietėte naujų žaidėjų tarsi žiūrėdamas į rinktinės ateitį, o ar esate priėmęs sprendimą dėl savo ateities po šių artimiausių rungtynių?

– Na, dabar yra svarbiausia komanda, jos sudėtis, žaidimas ir, be abejo, aš dabar žvelgiu tik į artimiausias rungtynes. Nemanau, kad dabar yra tinkamas laikas kalbėti apie mano ateitį. Turime susikoncentruoti artėjančiai kovai su rumunais.

– Nacionalinei komandai netrūksta kritikos, gal tai gali suteikti priešingą efektą: kai niekas nieko nebesitiki, šansas be įtampos įrodyti, kad daugelis skeptikų – neteisūs, ir komanda pajėgi rinkti taškus prieš tokias rinktines kaip Serbija ir Rumunija?

– Kritika yra varomoji jėga ir ji yra savaime suprantama, jei komanda nepateisina lūkesčių, ta kritika turi būti. Kiekvienas sirgalius turi teisę išreikšti savo nuomonę, mes prisiimame tą atsakomybę. Jei žaidžiame blogai, nesitikime, kad skanduotės bus gražios.

– Pirmąkart pakviestas Giedrius Matulevičius, kokiomis savybėmis saugas patraukė jūsų dėmesį?

– Džiugina tai, kad šiame sezone jis žengė rimtą žingsnį į priekį, patobulėjo vaikinas. Jis visų pirma turi įdomią techniką, gali įmušti įvartį, o mums tokių žaidėjų labai reikia.

C diviziono 4 grupės rikiuotė (vieta, rinktinė, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.Serbija42205:28
2.Juodkalnija42116:37
3.Rumunija41304:36
4.Lietuva40042:90

Lietuvos futbolo rinktinės sudėtis:

Vartininkai

Ernestas Šetkus (Haifos „Hapoel“, Izraelis)

Džiugas Bartkus (Kirjat Šmonos „Hapoel Ironi“, Izraelis)

Emilijus Zubas (Tel Avivo „Bnei Yehuda“, Izraelis)

Gynėjai

Algis Jankauskas (Marijampolės „Sūduva“)

Vaidas Slavickas (Marijampolės „Sūduva“)

Rolandas Baravykas (Vilniaus „Žalgiris“)

Linas Klimavičius (Vilniaus „Žalgiris“)

Justinas Januševskij („Trakai“)

Markas Beneta („Kauno Žalgiris“)

Egidijus Vaitkūnas („Minsk“, Baltarusija)

Edvinas Girdvainis („Kesla“, Azerbaidžanas)

Saugai

Arvydas Novikovas (Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija)

Vykintas Slivka (Edinburgo „Hibernian“, Škotija)

Deimantas Petravičius („Fakirk“, Škotija)

Giedrius Matulevičius („Sūduva“)

Artūras Žulpa (Kostanajaus „Tobol“, Kazachstanas)

Daniel Romanovskij („Zemun“, Serbija)

Domantas Šimkus (Vilniaus „Žalgiris“)

Modestas Vorobjovas („Trakai“)

Donatas Kazlauskas („Trakai“)

Gratas Sirgėdas („Kauno Žalgiris“)

Puolėjai

Fedor Černych (Maskvos „Dinamo“, Rusija)

Darvydas Šernas (Džizako „Sogdiana Jizzakh“, Uzbekistanas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)