Nors Mančesterio derbyje favoritu vadinamas namie žaisiantis ir čempiono titulą ginantis „City“ klubas, „United“ irgi turi savų argumentų.

„Raudonieji velniai“ pastaruoju metu pagerino žaidimą. Jie Anglijos čempionate iš pastarųjų keturių mačų laimėjo tris (vieną baigė lygiosiomis), o šią savaitę UEFA Čempionų lygoje svečiuose 2:1 nukovė Turino „Juventus“ komandą su Cristianu Ronaldo priešakyje.

Jose Mourinho auklėtiniai dabar „Premier“ lygoje turi 20 taškų ir užima 7-ąją vietą. „Miestiečiai“, sukaupę jau 29 taškus, rikiuojasi pirmi. Jie Anglijoje šventė tris pergales iš eilės, o per tris pastarąsias dvikovas pelnė 12 įvarčių. „City„savo šalies pirmenybėse toliau žengia be pralaimėjimų.

Pepo Guardiolos kariauna pasismagino ir Čempionų lygoje – praėjusiame ture savo aikštėje net 6:0 sudorojo Donecko „Šachtar“ futbolininkus.

Įdomus faktas – „Manchester City“ Anglijos „Premier“ lygoje jau 53-ose rungtynėse iš eilės nepralaimėjo ekipoms, kurios tuo metu turnyro lentelėje buvo už pirmojo ketverto borto. Paskutinį kartą „miestiečiai“ tokią nesėkmę patyrė 2017 metų sausį, kai 0:4 nusileido Liverpulio „Everton“.

Praėjusį sezoną „raudonieji velniai“ triumfavo varžovų „Etihad“ stadione 3:2, nors dvikovos metu atsiliko 0:2. Tiesa, P. Guardiola per visą savo trenerio karjerą niekada namie nepralaimėjo dukart iš eilės tam pačiam klubui.

Per paskutinius penkis tarpusavio mačus komandos pasidalijo po dvi pergales, o viena akistata baigėsi taikiai. Iš viso „Premier“ lygoje Mančesterio komandos grūmėsi 42 kartus. 21 sykį stipresnis buvo „United“, 13 – „City“, o 8-iose dvikovose užfiksuotos lygiosios.

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“ kanalas iš viso savaitgalį parodys net šešerias 12-ojo turo rungtynes.

Tiesioginių transliacijų tvarkaraštis:

lapkričio 10 d.

14.20 val. „Cardiff City“ – „Brighton“,

16.50 val. „Leicester City“ – „Burnley“,

19.20 val. „Crystal Palace“ – „Tottenham Hotspur“;

lapkričio 11 d.

13.50 val. „Liverpool“ – „Fulham“,

16.05 val. „Chelsea“ – „Everton“,

18.20 val. „Manchester City“ – „Manchester United“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)