Brazilijos policija informavo, kad prabėgus kelioms dienoms nuo tada, kai buvo surastas žaidėjo kūnas, sulaikė 38-erių verslininką Edisoną Brittesą Juniorą.

Jis įtariamas peiliu perpjovęs futbolininko gerklę, vėliau nurėžęs sportininko genitalijas, išniekintus palaikus automobiliu išvežęs iš namų teritorijos ir išmetęs jį į krūmus. Dar prieš šią egzekuciją futbolininkas buvo žiauriai sumuštas.

Pranešama, kad įtariamasis neneigia padaręs šį nusikaltimą, kurį, anot jo, išprovokavo nužudytojo elgesys – neva į svečius paminėti 18-ojo dukters gimtadienio pakviestas D. C. Freitasas užsirakino viename iš vilos kambarių ir pamėgino išžaginti verslininko žmoną.

„Jeigu aš iš tikrųjų padariau tai, kuo esu kaltinamas, tuomet noriu pasakyti, kad tai padariau ne dėl savo žmonos, o dėl visų Brazilijos moterų.

Noriu paklausti visų – ką būtumėte padarę, kad apsaugotumėte savo šeimos moralinę neliečiamybę, kaip apgintumėte mažą ir trapią moterį? Aš nuplėšiau jį nuo savo žmonos, parbloškiau ant grindų ir neleidau šiam monstrui žaginti savo žmonos“, – aptakiai apie įvykį kalbėjo verslininkas E. B. Junioras.

Kad dalis žudiko pasakojimo gali būti tiesa, paaiškėjo į viešumą iškilus naujiems faktams.
Brazilijos žiniasklaida išplatino paskutines futbolininko žinutes ir nuotraukas, per „WahtsApp“ progamą išsiųstas vienam iš artimiausių draugų.

Nuotraukose D. C. Freitasas save įamžino lovoje, besimaivantį šalia miegančios moters, kuri, kaip paaiškėjo, ir buvo namų šeimininko žmona.

„Galiu čia miegoti. Yra daug moterų, miegančių įvairiuose namo kambariuose. Suvalgysiu sukaktuvininkės mamą, nors jos tėvas yra kažkur netoliese“, – futbolininkas rašė savo bičiuliui.

„Jis miega? Nereikia nieko daryti, nes būsi išmestas iš namų. Tau gali baigtis prastai, tas vyrukas nejuokaus“, – pusiau juokais, pusiau rimtų į nuotrauką sureagavo futbolininko draugas, tačiau perspėjimai nebuvo įsisąmoninti.

Netrukus D. C. Freitasas atsiuntė dar vieną nuotrauką su miegančia moterimi – tai buvo paskutinė informacija, kurią bičiulis gavo iš jo „WhatsApp“ programos.

Paskutinės futbolininko žinutės

Nužudymu pasibaigęs įvykis Brazilijoje sukėlė milžinišką rezonansą.

Pranešama, kad policija sulaikė ne tik pagrindinį įtariamąjį, bet ir nuotraukose užfiksuotą jo žmoną bei 18-metę poros dukrą, per kurios gimtadienio šventimo vakarą ir įvyko tragedija. Manyta, kad moterys gali daryti poveikį galimiems įvykio liudininkams.

Ieškoma dar trijų asmenų, kurie, manoma, galėjo padėti šeimininkui vykdyti egzekuciją ir atsikratyti aukos kūnu.

Danielis Correa Freitasas

Viešą užuojatą dėl futbolininko mirties išreiškė elitinėje Brazilijos lygoje žaidžiantys „Sao Paulo“ ir „Botafogo“ futbolo klubai, kuriems yra atstovavęs nužudytasis saugas.

Pastaruoju metu jis rungtyniavo antroje pagal pajėgumą šalies lygoje, „Sao Bento“ komandoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)