Trakų klubo nuomone, žalgiriečių strategas V. Urbonas savaitgalio rungtynių metu tyčia elgėsi neleistinai ir provokatyviai.

Anot trakiškių, rungtynėse, kurias „Žalgiris“ laimėjo 1:0, V. Urbonas specialiai mindė jų žaidėjams ant pėdų, pats nepastebimai bandė pakišti jiems koją.

„Šis tekstas ir šie video yra prevencinė priemonė prieš tokias ir panašias provokacijas. Šiuos video viešiname norėdami apginti savo žaidėjus ir padėkoti jiems už tai, kad toms provokacijoms jie nepasidavė. Šis tekstas yra žinutė tiems, kurie ateityje norėtų elgtis panašiai, tačiau po šio video, galbūt, permąstys savo vertybes.

Mes iš savo komandos reikalaujame garbingo žaidimo. To paties prašome ir iš savo varžovų. Galvokime apie pasėkmes. Ši provokacija galėjo sukelti masinį konfliktą, kuris garbės nedarytų nei klubams, nei lygai“, – rašoma viešai išplatintoje Trakų klubo žinutėje.

Pažymėtina, kad minėtųjų rungtynių pabaigoje V. Urbonas įsivėlė į konfliktą su Trakų ekipos žaidėju Lajo Traore.

Paskutinę pridėto laiko minutę L. Traore ties „Žalgirio“ atsarginių suolu bėgo paskui į užribį išlėkusį kamuolį, bet kelią jam užtvėrė V. Urbonas.

Treneris reagavo nervingai ir keiksmais palydėjo oponentų futbolininką. Mačo arbitras Manfredas Lukjančukas specialistą pašalino iš techninės zonos, o iš karto po to paskelbė rungtynių pabaigą.

Dėl šio incidento V. Urbonui buvo skirta vienų rungtynių diskvalifikacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)