31-erių kaunietis nurungė į LFF įtakos dalybas paskutinę akimirką pabandžiusį įsiterpti Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos (LVJFA) direktorių Deimantą Bičką. Už E. Stankevičių balsavo 15 vykdomojo komiteto narių iš 18 dalyvavusių.

Antradienį LFF generalinio sekretoriaus pareigas nustojo eiti N. Dunauskas, kuris oficialiai nusprendė „visą dėmesį skirti UEFA rengiamiems kursams“.

Neabejojama, kad iš tiesų N. Dunauską iš beveik dvejus metus užimtos kėdės iškrapštė jo oponentai vykdomajame komitete. Kokiomis priemonėmis – kol kas lieka neaišku, mat pasiekus neafišuojamą susitarimą dėl valdžios perleidimo abi pusės užčiaupė burnas ir nustojo kritikuoti vieni kitus.

Neoficialus Arūno Pukelio ir Žydrūno Buzo vadovaujamas LFF flangas šią savaitę dar labiau sustiprino pozicijas vykdomajame komitete, kuomet neeilinius Klaipėdos apskrities futbolo federacijos prezidento rinkimus laimėjo Rimantas Žvingilas, nurungęs ilgametį uostamiesčio futbolo vadovą Romualdą Jonaitį.

Be to, praėjusią savaitę iš Masinio futbolo asociacijos pasitraukė LFF veteranas Anatolijus Stecenko.

LFF vykdomąjį komitetą sudaro 20 narių: 10 apskričių federacijų prezidentų, 8 šakinių asociacijų vadovai, LFF konferencijos išrinktas delegatas ir LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Pareigose pakilęs E. Stankevičius generalinio sekretoriaus pavaduotoju buvo nuo praėjusių metų, prieš tai vadovavo LFF rinkodaros ir komercijos skyriui.

Primename, kad generalinis sekretorius yra svarbiausias asmuo naujoje federacijos hierarchijoje.

Jankausko ateitį spręs iki žiemos

E. Stankevičiaus kandidatūrą vykdomajame komitete iškėlė dviejų „Hummel“ sporto inventoriaus platinimo Lietuvoje verslo partnerių Vidmanto Butkevičiaus ir Artūro Krukio kontroliuojamos salės ir moterų futbolo asociacijos, taip pat A. Pukelio vadovaujama Tauragės apskrities federacija.

Paklaustas, kaip vertina kriminalinių šešėlių turinčią pastarojo biografiją, E. Stankevičius traukė pečiais.

„Gandų, nuomonių būna apie daugelį vykdomojo komiteto narių. Sunku komentuoti, bet, kiek teko su Arūnu ir jo darbais susidurti, girdėjau vien gerų atsiliepimų“, – teigė naujasis LFF vadovas.

Jis žadėjo dar iki metų pabaigos atlikti pakitimų didžiausią personalą iš visų šalies sporto federacijų turinčios LFF administracijoje.

„Pagrindinė kryptis – didesnis federacijos veiklos efektyvumas. Minčių yra nemažai. Nesu naujokas šioje virtuvėje, matau iššūkius, ūkio apimtis. Tikrai įžvelgiu perspektyvą, tikiuosi, viskas bus gerai“, – sakė E. Stankevičius.

Permainos gali paliesti ir pralaimėjimus štampuojančią Lietuvos nacionalinę rinktinę. Antradienį LFF vadovybė pirmą kartą viešai prabilo apie nepasitenkinimą pastarosios rezultatais.

T. Danilevičiaus teigimu, nuo 2016 metų komandą treniruojančio Edgaro Jankausko darbas bus įvertintas iki gruodžio.

„Rezultatai netenkina nei visuomenės, nei federacijos. Negalima šito klausimo spręsti skubotai, vykdomasis komitetas apsvarstys jį iki gruodžio 1 d. Tai – visiems aktualus klausimas, skaudi vieta“, – kalbėjo LFF prezidentas, pasak kurio, E. Jankausko dabartinė sutartis su LFF galioja iki 2019 metų lapkričio.

„Rezultatai prasti, nedžiugina nieko. Kaip atsakingas už darbą su rėmėjais ir partneriais, nemažai apie tai komentarų esu išklausęs. Suprantu, kad mūsų jau dabar laukia paskutinis Tautų lygos divizionas, ir tokie rezultatai tikrai mūsų netenkina“, – pridūrė E. Stankevičius.

O paklaustas, kiek pats tikisi išsilaikyti pastaraisiais metais vieną perversmą po kito išgyvenančioje federacijoje, jis šypsojosi.

„Dabartinės vadovybės kadencija baigsis 2020-aisiais. O tada žiūrėsime, turiu noro kiek įmanoma ilgiau būti naudingas. Taip, kėdė „karšta“, bet tikiu, kad pavyks dirbti vieningai“, – vylėsi generalinis sekretorius, su LFF sudarysiantis neterminuotą darbo sutartį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)