„Mes nežinome, ar sūnus liks gyvas, ar jis dar turi jėgų kovoti už savo gyvybę. Žaiskite už Denį, mano bičiuliai, kovokite už gyvenimą prieš mirtį. Jis yra didelis nacionalinės rinktinės sirgalius. Galbūt tai jo paskutinės gyvenime rinktinės rungtynės. Laimėkite dėl jo!“, – į Rumunijos nacionalinės rinktinės žaidėjus kreipėsi buvęs rinktinės žaidėjas.

Rumunijos rinktinė šį norą įvykdė, tačiau pergalės nebesulaukė jaunasis futbolo gerbėjas: 14-mečio gyvybė užgeso rungtynių metu.

Tą sužinojęs Rumunijos rinktinės strategas Cosminas Contra sunkią pergalę prieš Lietuvą skyrė būtent šiam mirusiam berniukui ir jo netekusiai šeimai.

„Šią pergalę skiriame Cosmino Pascovici šeimai. Kartu su juo žaidėme nacionalinėje rinktinėje. Viliamės, kad palengvinome sirgusio berniuko didžiulį skausmą“, – Rumunijos televizai „PRO TV“ po mačo kalbėjo rinktinės strategas C. Contra.

„Rungtynes pradėjome pakankamai aktyviai ir pavyko pelnyti įvartį. Tuomet žaidimo braižas pasikeikė, bet jis buvo toks, kokio ir norėjome. Antroje rungtynių pusėje Lietuvos rinktinės žaidėjai pradėjo ilgiau kontroliuoti kamuolį ir sukėlė mums tam tikrų problemų.

Leidome lietuviams susikurti progas ir praleidome įvartį. Džiaugiuosi, kad vyrai parodė charakterį, surado savyje jėgų ir rungtynes pabaigėme su sau palankiu rezultatu“, – po mačo sakė C. Contra.

Rungtynes stebėjo vos kiek daugiau nei 2 tūkst. žiūrovų, o pusšimtis Rumunijos rinktinės sirgalių buvo garsesni nei lietuviai.

„Mes džiaugiamės, kad turime aktyvius sirgalius ir galėjome juos nudžiuginti pergale“, – pridūrė C. Contra.

5 taškus po trejų rungtynių turinti Rumunija 4 grupėje užima antrąją vietą, o taškų nepelniusi Lietuva žengia paskutinė – ketvirta.

Kitas rungtynes lietuviai žais sekmadienį vėl namuose su Juodkalnijos futbolininkais.

C diviziono 4 grupės rikiuotė (vieta, rinktinė, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis taškai):

1.Serbija32105-237
2.Rumunija31204-315
3.Juodkalnija31112-204
4.Lietuva30031-5-40

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)