Kartu su jais kalinimo įstaigoje liks ir A. Kokorino jaunesnysis brolis Kirilas, aktyviai dalyvavęs muštynėse. Teismas atmetė namų arešto ar piniginio užstato galimybę.

Brolių Kokorinų mama Svetlana prašė atleidimo už savo vaikų elgesį.

„Viskas, kas vyksta, yra tiesiog siaubinga, – kalbėjo ji vienam Rusijos televizijos kanalui. – Mes net neįsivaizdavome, kad mūsų vaikai gali taip elgtis. Nuo vaikystės mokėme juos nekreipti dėmesio į įžeidinėjimus, nereaguoti į provokacijas. Jų visas gyvenimas yra sportas, sunkios treniruotės kasdien. Pažįstu juos – jie geri, mylintys vaikai. Prašau, atleiskite jiems“.

Kiek anksčiau ketvirtadienį buvę Rusijos futbolo rinktinės žaidėjai davė pirmuosius interviu. Abu apgailestavo, kad nutrūko nuo grandinės, tačiau, anot žaidėjų, nuo jų nukentėję asmenys drėbė „labai baisius įžeidimus“.

„Zenit“ komandos puolėjas A. Kokorinas pareiškė, kad gailisi įsivėlęs į muštynes.

„Trečiadienį policijos areštinėje praleidome iki 3 val. nakties. Ten mes buvome tardomi, klausinėjami dėl įvairių tyrimo detalių. Vėliau mus vežė į medicinos ekspertizę. Vėliau apskritai nesupratome, kur mus vežiojo“, – vienam Rusijos leidiniui kalbėjo A. Kokorinas.

Ir tęsė: „Siaubinga istorija. Labai gailiuosi. Mus įžeidinėjo, mes sureagavome. Nereikėjo. Mes nebuvome neblaivūs, tiesiog kažkokie sudirgę“.

A. Kokorinas kartu su „Krasnodar“ saugu P. Mamajevu kaltinamas televizijos Pirmojo Kanalo vedėjos Olgos Ušakovos vairuotojo Vitalijaus Solovčuko užpuolimu, taip pat Rusijos prekybos ministerijos pareigūno Deniso Pako sumušimu.

P. Mamajevas prisipažino apgailestaująs dėl to, kad įsivėlė į muštynes.

„Jaudinuosi, nes nežinau, kaip ten mano žmona ir vaikai. Be reikalo pradėjome tas muštynes. Labai gėda prieš visus – prieš komandą ir nukentėjusius žmones.

Tačiau mes taip paprastai nebūtume sureagavę, jei mūsų nebūtų įžeidę ir net labai baisiai, – kalbėjo jis. – Tiesiog taip viskas sutapo. Pastaruoju metu buvo daug treniruočių, traukinyje nemiegojome, paskui – alus... Nereikėjo taip. Tikiuosi, kad viskas išsispręs ir galėsiu ir toliau žaisti futbolą“.

Anot P. Mamajevo, epizodų buvo trys: „Jei tiksliai – trys. Apskritai, visose elgiausi amoraliai. Patys dėl visko kalti. Mes narkotikų nevartojome. Nesuprantu, kodėl mus vis naktį vežiojo po medicininės ekspertizės centrus. Ir mūsų niekur nepriėmė, kaip sakė mus lydintys asmenys“.

A. Kokorinas žiniasklaidai pažėrė ir perliukų.

„Labai nemalonu, bet vienas iš tyrėjų mus pavadino „padugnėmis, – pasiskundė jis. – Viską išpūtė. Mes gėrėme tik alų. Visa tai buvo po rungtynių, nemiegotos nakties... Prisipažinau, kad gailiuosi. Jeigu kavinėje štai taip kėdės būtų pritvirtintos prie grindų, viso to gal net nebūtų atsitikę. Neišeinu iš sporto ir tikiuosi, kad to nepareikalaus. Aš dalyvavau juk tik viename epizode – su kėdėmis“.

sport-express.ru duomenimis, futbolininkų interesus gynęs advokatas Umalatas Saigitovas nusprendė pasitraukti iš šios bylos. Priežastys – neaiškios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)