„Krasnodar“ klubo saugui P. Mamajevui ir Sankt Peterburgo „Zenit“ puolėjui A. Kokorinui gresia iki penkerių metų laisvės atėmimo, pasirodžius vaizdo įrašui, kuriame matyti, kaip jiedu vienoje prabangioje Maskvos kavinėje užpuolė du Rusijos prekybos ministerijos pareigūnus.

Be to, Rusijos „Premier“ lygos vadovai paragino visam gyvenimui uždrausti abiems žaidėjams rungtyniauti.

Kaip savo pareiškime nurodė policija, sulaikytas P. Mamajevas yra įtariamasis baudžiamojoje byloje.

„Vadovaujantis Baudžiamuoju Kodeksu, Pavelas Mamajevas buvo sulaikytas 48 valandoms. Jis įtariamas chuliganizmu“, – naujienų agentūrai TASS sakė policijos atstovė Irina Volk.

Policijos šaukimą gavęs P. Mamajevas trečiadienio popietę atvyko į Maskvos policijos centrinį tyrimų departamentą apklausai.

Tuo metu A. Kokorinas nepasirodė nuovadoje iki 6 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, kaip jam buvo nurodyta. Jo advokato teigimu, žaidėjas tiesiog nespėjo atvykti laiku.

Policija vėliau patvirtino, kad A. Kokorinas atvyko ir taip pat bendravo su tyrėjais bei buvo sulaikytas. Jam pareikšti analogiški įtarimai.

Rusijos žiniasklaida, remdamasi neįvardijamais šaltiniais, skelbia, kad abu futbolininkai pripažįsta savo kaltę.

Primename, kad buvę šalies rinktinės žaidėjai rimtų problemų prisidarė ankstų pirmadienio rytą, viduryje Maskvos sumušę grupę žmonių. Iš pradžių į viešumą iškilo incidentas, užfiksuotas Maskvos kavinėje „Kofemanija“. Ten futbolininkų rūstybę užsitraukė keletas Rusijos valdininkų, kurie buvo sumušti.

Anot nukentėjusiųjų, padarę pastabą dėl nederamo neblaivių vyrų elgesio, jie buvo užpulti. Vienas iš nukentėjusiųjų – korėjiečių kilmės Denisas Pakas, einantis aukštas pareigas Rusijos pramonės ir prekybos ministerijoje. Jam muštynių metu nuskeltas dantis – valdininkui smogta su kėde per galvą. Nukentėjo ir kitas aukštas valdininkas – vienas Federalinio mokslų tyrimo centro vadovų Sergejus Gaisinas.

Vėliau paaiškėjo, kad dar prieš incidentą kavinėje futbolininkai siautėjo Maskvos gatvėse. Iš vieno striptizo klubo ryte neblaivūs išgriuvę futbolininkai ėmė spardyti automobilius.

Gavę pastabą, jie sumušė vyrą, kuris buvo Rusijos „Pirmojo kanalo“ laidų vedėjos Olgos Ušakovos vairuotojas Viktoras Solovjovas.

Spardomam ir kumščiais daužomam vairuotojui sulaužyta nosis, jis patyrė smegenų sutrenkimą.

Pirmosios sankcijos futbolininkams jau paskelbtos – „Krasnodar“ nutraukė sutartį su P. Mamajevu, beveik neabejotina, kad panašus likimas laukia ir A. Kokorino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)