Londono „Wembley“ stadione Ispanijos čempionai 4:2 nugalėjo „Tottenham Hotspur“ futbolininkus, o vienu iš pagrindinių veikėjų aikštėje buvo itin energingai rungtyniavęs Lionelis Messi.

31-erių argentinietis puikiai skirstė kamuolius, organizavo komandos puolimą, o 56 ir 90 min. du įvarčius pelnė pats.

„Čempionų lyga yra vyšnia ant deserto visiems. Šį kartą aikštėje padarėme ne vieną fantastišką dalyką. Aš pats net negaliu prisiminti, po kokios kombinacijos įmušėme trečiąjį įvartį, – patenkinta po rungtynių buvo „Barcelonos“ superžvaižgdė. – Tačiau dabar mums reikia susiimti ir Ispanijos čempionate bei taurės turnyre.

Negalime palikti nuošalyje nė vieno turnyro – Čempionų lyga yra nuostabios ir išskirtinės varžybos, tačiau mes kovosime ir dėl Ispanijos lygos bei taurės laimėtojų vardų.“

Įdomu, kad net ir po serijos kluptelėjimų „Barcelona“ Ispanijos čempionate išlieka pirma. Progomis pralenkti katalonus nepasinaudojo taip pat strigti ėmęs Madrido „Real“ klubas, šią savaitę Čempionų lygoje apskritai sensacingai 0:1 pralaimėjęs Maskvos CSKA futbolininkams.

Būtent vieno iš „Real“ komandos lyderių Luko Modričiaus pavardę po rungtynių „Wembley“ stadione linksniavo „Barcelonos“ gynėjas Jordi Alba.

29-erių futbolininkas buvo vienas iš katalonų pergalės Anglijoje kalvių, atlikęs tris rezultatyvius perdavimus. Po dviejų iš jų įvarčius įmušė L. Messi, kuriam J. Alba negailėjo pagyrų.

Anot katalono, būtent L. Messi, o ne L. Modričius yra vertas geriausio pasaulio futbolininko titulo, nors šiemet FIFA organizacija „The Best“ apdovanojimuose įvertino būtent „Real“ saugą, 2018-aisiais laimėjusį Čempionų lygą ir su Kroatijos rinktine tapusį planetos vicečempionu.

„Mano nuomone, „The Best“ rinkimai yra melagystė. Modričius yra puikus žaidėjas, turbūt vienas iš geriausių pasaulyje, tačiau Messi sėdi prie atskiro stalo – jis žaidžia kitame lygyje.

Jis ir vėl pademonstravo, kad yra pats geriausias pasaulyje. Kai Leo ima bėgti, likusieji nieko padaryti nebegali“, – iš karto po rungtynių pareiškė J. Alba.

Anot gynėjo, šis mačas Anglijoje parodė tikrąjį „Barcelonos“ potencialą.

„Jei visi žaistume taip, kaip šiandien, kiekvienais metais laimėtume visus turnyrus. Jeigu aikštėje pildysime visus trenerių nurodymus ir dirbsime kaip komanda, mums įveikti bus nepaprastai sunku. Jei visi turėsime bendrą tikslą, rezultatai netruks atkeliauti“, – emocingai kalbėjo futbolininkas.

Pakomentuoti L. Messi pasirodymą ir L. Modričiaus išrinkimą geriausiu po rungtynių buvo paprašytas ir kroatas Ivanas Rakitičius, tačiau provokacijoms „Barcelonos“ gynėjas nepasidavė ir iš situacijos taktiškai išsisuko.

Mano nuomone, „The Best“ rinkimai yra melagystė. Modričius yra puikus žaidėjas, turbūt vienas iš geriausių pasaulyje, tačiau Messi sėdi prie atskiro stalo – jis žaidžia kitame lygyje.
Jordi Alba

„Gerbiame visus, tačiau visi žinome, kad Lionelis Messi yra kitoks. Kartais nutinka tokių dalykų, kaip nuostabus sezonas, kurį sužaidė Modričius, tačiau visi žinome, kad Leo yra kitoks“, – aptakiai kalbėjo I. Rakitičius.

Tuo metu „Barcelonos“ gynėjas Sergio Busquetsas teigė, kad „Wembley“ stadione jo komanda pasiekė išsikeltą tikslą – ne tik laimėjo, bet ir į nepatogią padėtį pastatė „Tottenham Hotspur“ komandą.

Šiuo metu B grupės turnyro lentelėje „Barcelona“ kartu su Milano „Inter“ dalijasi 1-2 vietas – turi po 6 taškus. „Tottenham Hotpsur“ ir Eindhoveno PSV taškų neturi.

Turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušta įvarčių, praleista įvarčių, įvarčių santykis, taškai)

1. Barcelona22008266
2. Inter22004226
3. PSV200216-50
4. Tottenham Hotspur200236-30

„Šį pergalė mums labai svarbi. „Tottenham“ komandą pastatėme į nepatogią padėtį, o patys kylame į viršų. „Inter“ taip pat laimėjo (2:1 išvykoje pranoko PSV), o dabar mūsų laukia dvejos rungtynės būtent su italais.

Čia ir paaiškės, kuri komanda grupėje užims pirmąją vietą“, – kalbėjo S. Busquetsas, galimybių patriukšmauti Europoje „Tottenham Hotspur“ komandai nebematantis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)