Futbolininkui reiktų specialaus Azerbaidžano leidimo atvykti į šalį, tačiau futbolininkas nusprendė jo neprašyti ir praleisti šią išvyką.

Tai nėra pirmas kartas, kai H. Mchitarianas nekeliauja į Azerbaidžaną: 2015 m. jis išvyką į šią valstybę praleido atstovaudamas Dortmundo „Borussia“ klubui.

„Arsenal“ strategas Unai Emery praėjusį mėnesį vylėsi, kad futbolininkas nepaisys politinių motyvų ir keliaus kartu su ekipa, tačiau apsisprendus žaidėjui klubas gerbė armėno sprendimą.

Beje, Europos lygos finalas vyks būtent Azerbaidžano sostinėje Baku, tad jei į jį paklius „Arsenal“, H. Mchitariano lauktų sudėtinga dilema.

Kalnų Karabachas, kuriame gyventojų daugumą sudaro etniniai armėnai, oficialiai priklauso Azerbaidžanui.

Jerevano remiami etninių armėnų separatistai šio regiono kontrolę perėmė praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio pradžioje per karą, kuris pareikalavo maždaug 30 tūkst. gyvybių.

Karas baigėsi 1994 metais taip ir neišsprendus regiono statuso klausimo, o ne vienus metus vykusios derybos dėl galutinio taikos susitarimo buvo bevaisės. Abi šalys išlieka pasiruošusios karui, o trapią esamą padėtį dažnai sutrikdo susirėmimai pasienyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)