Po ilgesnės pertraukos komandoje kartu bus Danielis Romanovskis (Belgrado „Zemun“) ir Justas Lasickas (Balstogės „Jagiellonia“), kurie šiais metais buvo kviečiami į nacionalinę vyrų rinktinę.

„Neabejoju, kad D. Romanovskis ir J. Lasickas savo profesionalumu padės komandai ir iš jų laukiu solidaus žaidimo aikštėje. Jie demonstruoja, kaip reikia būti profesionaliems, prisiimti atsakomybę ir dirbti sunkiai, kad tobulėtų, o ne laukti kitų, jog tau padėtų. Justas ir Danielis yra puikūs pavyzdžiai jauniesiems Lietuvos futbolininkams“, – teigė C. Falchas.

Prie rinktinės prisijungs ir U-19 rinktinėje sėkmingai žaidžiantys atakuojantys žaidėjai – Prancūzijos vicečempionų „Monaco“ klubo akademijos auklėtinis Edgaras Utkus, „Trakų“ komandoje reguliariai žaidžiantis Justinas Marazas ir Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) atstovas Matas Vareika.

„2000 metais gimę futbolininkai dabar yra talentingiausių žaidėjų grupė Lietuvoje. Aš esu patenkintas, kad mums pavyko juos pakviesti į U-21 rinktinę šiems dviems mačams. Jie turi tokių žaidimo atakoje savybių, kurios gali atnešti gerus rezultatus Lietuvos futbolui. Šie futbolininkai turėtų įnešti daugiau kūrybingumo į mūsų žaidimą“, – samprotavo C. Falchas.

Specialistas pažymėjo, kad tai bus paskutinės rungtynės rinktinėje 1996 metais gimusiems žaidėjams, tačiau jis tikisi iš jų solidaus pasirodymo: „Šie vaikinai turi potencialą. Jiems svarbiausia yra reguliariai žaisti savo klubuose, kur taip pat reikia parodyti profesionalų požiūrį į darbą aikštėje ir gyvenimo būdą. Jie turi įrodyti, kad yra pasiruošę profesionaliam žaidimui ir tai tikiuosi pamatyti ateinančiose rinktinės rungtynėse“.

Caritas Falchas

Jaunimo rinktinė kitą savaitę kelias dienas treniruosis Gargžduose.

Spalio 12 dieną komanda išvykoje susitiks su Farerų salų komanda, kurią namuose sutriuškino 3:0. Spalio 16 dieną lietuviai Valkeakoskio mieste mes iššūkį Suomijai. Pirmosiose rungtynėse varžovai buvo pranašesni 0:1.

„Žaisime jų namuose, kur varžovams nėra lengva. Manau, kad Farerų salų rinktinė nustelbė visus savo žaidimu po to, kai ciklo pradžioje pralaimėjo mums 0:3. Vėliau Farerų salų komandos du kartus neįveikė grupės lyderiai lenkai, taip pat šiaurės salyno ekipa įveikė gruzinus. Suomija yra puiki komanda ir tai įrodė rungtynėse su mumis bei kitais varžovais. Abi rinktinės ginasi disciplinuotai, bet taip pat atakuoja pasitikėdami savimi ir didelėmis pajėgomis. Po rungtynių prieš Daniją ir Gruziją jaučiuosi pozityviai prieš likusius susitikimus ir tokį patį pasitikėjimą noriu matyti iš žaidėjų“, – teigė C. Falchas.

3 atrankos grupės turnyrinėje lentelėje Lietuvos rinktinė užima šeštą vietą su keturiais taškais. Farerų salų ekipa su šešiais taškais rikiuojasi penkta, o suomiai žengia treti (9 tšk.). Visos trys rinktinės jau neturi galimybių patekti į pagrindinį Europos čempionato grupių etapą, tačiau lietuviai dar gali pakilti į trečią poziciją.

C. Falcho manymu, jo komanda nenusipelnė būti paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje: „Dabartinė mūsų pozicija grupėje neatsipindi kokybiško žaidėjų darbo šio atrankos ciklo metu. Todėl tai mus motyvuoja iškovoti taškus, pataisyti įvaizdį. Šie žaidėjai to nusipelnė.“

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis:

Vartininkai:
Titas Krapikas (Genujos „Sampdoria“, Italija)
Airidas Mickevičius (Vilniaus „Žalgiris“)
Arijus Bražinskas („Hellas Verona“, Italija)

Gynėjai:
Rimvydas Sadauskas (Kauno „Stumbras“)
Ričardas Šveikauskas („Palanga“)
Aleksandr Levšin („Trakai“)
Sigitas Olberkis („Jelgava“, Latvija)
Domantas Antanavičius (Kauno „Stumbras“)
Pijus Širvys („Kauno Žalgiris“)

Saugai:
Justas Lasickas (Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija)
Daniel Romanovskij (Belgrado „Zemun“, Serbija)
Edgaras Utkus („Monaco“, Prancūzija)
Domantas Šimkus (Vilniaus „Žalgiris“)
Dovydas Virkšas („Trakai“)
Svajūnas Čyžas („Trakai“)
Giedrius Matulevičius (Marijampolės „Sūduva“)
Karolis Šilkaitis („Jonava“)
Titas Milašius („FCB Escola Varsovia“, Lenkija)

Puolėjai:
Edvinas Baniulis („Trakai“)
Justinas Marazas („Trakai“)
Matas Vareika (NFA)
Eligijus Jankauskas („Opava“, Čekija)
Edgaras Dubickas („Lecce“, Italija)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)