Žalgiriečiai aktyviai pradėjo finalą ir galėjo išsiveržti į priekį jau pačioje jo pradžioje. 3-ią min. į baudos aikštelę įsiveržęs Liviu Antalis smūgiavo į skersinį.

Vėliau žaidimas išsilygino, abi ekipos bandė laimę tolimais smūgiais.

„Stumbro“ gynybą vilniečiai įveikė 34-ą min., kuomet Sauliaus Mikoliūno perdavimo iš krašto sulaukęs Tomašas Šimkovičius išradingai sustabdė kamuolį, pergudraudamas gynėją Rimvydą Sadauską, ir antru lietimu nuginklavo vartininką Rodrigo Josviaki.

Prabėgus dešimčiai minučių sužibėjo „Žalgirio“ gynėjas Marko Tomičius, po L. Antalio perdavimo įspūdingu smūgiu iš baudos aikštelės prieigų padvigubinęs favoritų persvarą.

Po pertraukos Valdo Urbono auklėtiniai ėmėsi saugoti rezultatą, o teritorinę persvarą įgijęs „Stumbras“ rimtesnių iššūkių vartininkui Armantui Vitkauskui taip ir nepasiūlė. Pavojingiausias buvo Alseny Bah šūvis iš 18 m, nuskriejęs virš skersinio.

Mačo pabaigoje tašką padėjo vos prieš kelias minutes po keitimo pasirodęs Marquinhosas, pasižymėjęs tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą.

Geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas nugalėtojų saugas Slavko Blagojevičius.

Prieš metus finale Panevėžyje „Stumbras“ netikėtai parklupdė „Žalgirį“ 1:0.

LFF taurę „Žalgiris“ iškovojo 12-ą kartą. Pastarąjį sykį trofėjų Vilniaus klubas buvo laimėjęs praėjusių metų sausį, kuomet virš galvos iškėlė LFF Supertaurę. Pernai „Žalgiris“ prarado tiek šalies čempionų, tiek taurės laimėtojų laurus.

Rezultatas

„Žalgiris“ 3 – 0 „Stumbras“
34' [1 – 0] Tomašas Šimkovičius
44' [2 – 0] Marko Tomičius
87' [3 – 0] Marquinhosas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)