Tai bus jau antroji svajonių vasarą Vokietijai – 2006 metais ši šalis rengė pasaulio futbolo čempionatą.

Abu kandidatai rengti 2024 metų Senojo žemyno pirmenybes prisistatė specialiuose vaizdo klipuose.

Po paskelbimo vienas kito sveikinti salėje pakilo Europos čempionato ambasadorius Philippas Lahmas, Vokietijos rinktinės strategas Joachimas Lowas, federacijos generalinis sekretorius Friedrichas Curtius ir rinkimų kampanijos vadovas Markusas Stengeris.

Rinkimuose balso teisę turėjo 17 futbolo funkcionierių. Vokietijos futbolo federacijos prezidentas Reinhardas Grindelis ir jo kolega iš Turkijos Servetas Yardimci negalėjo balsuoti.

Ant Vokietijos žemės tai bus jau antras Europos čempionatas po 1988 metų.

2024 metų turnyro rungtynės vyks Berlyne, Miunchene, Diuseldorfe, Stutgarte, Kelne, Hamburge, Leipcige, Dortmunde, Gelzenkirchene ir Frankfurte prie Meino.

„Turime nuostabius stadionus, turime žiūrovus, mylinčius futbolą. Tačiau turime ir žmones, kurie mielai švenčia su kitais žmonėmis iš Europos. Esame svetingi, atviri ir tai pademonstruosime per 12024 metų turnyrą“, – kalbėjo buvęs Vokietijos rinktinės kapitonas Ph. Lahmas.

Turkijos valstybė pralaimėjo jau ketvirtąjį balsavimą iš eilės. Europos čempionato šeimininke ji siekė tapti 2008, 2012 ir 2016 metais. 2020 metų Europos čempionatas vyks 13-oje skirtingų šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją