Kol ispanai smaginosi vieną už kitą gražesniais įvarčiais, kroatai priminė ne planetos vicečempionus, o Europos futbolo autsaiderius: per visą susitikimą jie teatliko vienintelį smūgį į vartų plotą ir neuždirbo nė vieno kampinio (0 prieš 8).

Po tokio nuviliančio saviškių pasirodymo prisidėjo ir komandos kapitonas – 33-ejų metų saugas Luka Modričius, kuris yra bene pagrindinis favoritas šiemet laimėti prestižinį FIFA apdovanojimą „Ballon d'Or“ („Auksinį kamuolį“), skiriamą geriausiam metų žaidėjui.

L. Modričius pastarąjį sezoną su Madrido „Real“ klubu ne tik triumfavo UEFA Čempionų lygoje, bet ir netikėtai pasiekė pasaulio čempionato Rusijoje finalą. Tiesa, jame kroatai 2:4 neprilygo Prancūzijai, o pats Luka per visą turnyrą surinko du įvarčius (abu – pirmuose turuose: vieną iš 11 m baudinio) ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą.

L. Modričius aštuntfinalio su Danija pratęsimo pabaigoje nerealizavo itin svarbaus 11 m baudinio, o per lemiamas dvikovas su Anglija ir Prancūzija buvo atsakingas už porą varžovų įvarčių.

Kroatas sulaukė nevienareikšmiškos reakcijos jau po to, kai buvo išrinktas geriausių UEFA metų futbolininku.

„Aš nesu tas, kuris tai sprendžia. Jei laimėsiu „Ballon d'Or“, bus puiku, jei ne, nieko tokio. Nesu pamišęs dėl to. Man svarbiausias dalykas futbole yra komandiniai rezultatai ir viskas“, – teigė jis.

Luka kuo greičiau norėjo pamiršti košmarišką vakarą Ispanijoje.

„Tai – labai skaudus rezultatas. Mes to tikrai nesitikėjome. Gerai žaidėme tik pirmas 20 min., o po kiekvieno praleisto įvarčio, mūsų žaidimas tik prastėjo ir prastėjo. Turime atsitiesti ir užtikrinti, kad tai nenutiks kitose rungtynėse. Tiesiog turime žiūrėti į priekį“, – tikino jis.

Ispanijos rinktinės vyriausiasis treneris Luisas Enrique atvirai prisipažino nesuprantantis, kaip galutiniame kandidatų į „Ballon d'Or“ trejete nėra argentiniečio Lionelio Messi, kuris yra „žingsniu priekyje visų kitų“.

Savo nuomonę išsakė ir Madrido „Atletico“ strategas Diego Simeone, kuris rinktų Antoine'ą Griezmanną.

Primename, kad „Ballon d'Or“ laureatas bus paskelbtas rugsėjo 24 dieną Londone. Juo gali tapti: portugalas Cristiano Ronaldo, kroatas L. Modričius arba egiptietis Mohamedas Salah.

FIFA apdovanojimų geriausius renka rinktinių treneriai, rinktinių kapitonai, žurnalistai ir sirgaliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją