C diviziono 4 grupės antrojo turo rungtynėse pirmadienį Lietuvos rinktinė išvykoje 0:2 (0:2) pralaimėjo Juodkalnijos komandai ir patyrė antrąją nesėkmę. Penktadienį mūsiškiai namuose 0:1 (0:1) nusileido serbams.

„Sunkios rungtynės, kurios mums nepavyko. Darėme per daug klaidų, buvo per daug broko, trūko aštrumo, greičio, minties. Jautėsi įtampa, nervingumas. Per daug žaidėjų šiandien „iškrito“, kad būtų lygi kova.

Antrajame kėlinyje perstatėme žaidėjus, gynybos linijoje palikome keturis žmones, todėl vaizdais šiek tiek buvo geresnis, bet žaidimas nėra toks, kokio norėtume, – po rungtynių kalbėjo E. Jankauskas – Priežastys akivaizdžios – pirmosios rungtynės su serbais kainavo daug jėgų, matyt, nespėjome atsistatyti. Nors atlikome keletą pakeitimų startinėje sudėtyje, tai vis tiek nebuvo geriausios mūsų rungtynės“.

Ypač pirmajame kėlinyje Lietuvos rinktinės gynėjai darė daug klaidų ir varžovai turėjo ne vieną progą dar labiau padidinti persvarą. Nepasiteisino trenerio sprendimas leisti nuo rungtynių pradžios rungtyniauti Justui Lasickui ir Povilui Leimonui.

„Jeigu pralaimi, o žaidėjai padaro klaidas, tai galima sakyti, kad nepasiteisino, bet nenoriu jiems mesti kažkokių kaltinimų. Visi klysta. Aš taip pat kažkur suklydau. Šįkart priešininkas buvo šiek tiek stipresnis už mus ir mums pritrūko jėgų, šviežumo. Turime jau tokios patirties, kai žaidžiame rungtynes kas tris dienas. Su tuo turime problemų. Pirmosios rungtynės atima daug jėgų, o greitai atsistatyti mes nesugebame“, – pabrėžė E. Jankauskas.

Lietuvos rinktinės treneris taip pat pridūrė, kad Juodkalnijos komanda puikiai išanalizavo jo auklėtinių žaidimą ir didelį dėmesį skyrė Lietuvos ekipos puolimo lyderiams Arvydui Novikovui ir Fiodorui Černychui.

„Buvo dvejos skirtingos rungtynės, dvi skirtingos komandos ir du skirtingi mūsų veidai. Niekas nesigavo, neturėjome progų ir gynyboje nesusitvarkėme“, – pridūrė Lietuvos rinktinės vartininkas Ernestas Šetkus.

Kitas rungtynes lietuviai žais spalio 11 dieną namuose su Rumunijos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)