Pirmadienio vakarą 15 tūkst. žiūrovų talpinančiame Podgoricos stadione vykusiose UEFA Tautų lygos C diviziono ketvirtos grupės rungtynėse Juodkalnijos (FIFA 41) rinktinė 2:0 (2:0) įveikė Lietuvos futbolininkus (FIFA 127) ir su 4 taškais pakilo į pirmą turnyro lentelės vietą.

Tuo metu Lietuva vienintelė savo grupėje dar neturi taškų. Pirmose Tautų lygos rungtynėse Vilniuje Edgaro Jankausko auklėtiniai 0:1 pralaimėjo serbams.

Juodkalniečiai įrodė savo pranašumą dar pirmame kėlinyje, kai per vieną minutę įmušė du įvarčius: 34 minutę 11 metrų baudinį, skirtą už Povilo Leimono žaidimą ranka, realizavo Madrido „Atletico“ gynėjas Stefanas Savičius, o 35 min. lietuvius už klaidą gynyboje nubaudė Marko Jankovičius.

„Buvo dvi skirtingos rungtynės, dvi skirtingos mūsų komandos, du skirtingi mūsų veidai. Su Serbija kovojome ir turėjome progų, o šiandien niekas neišėjo – nei progų turėjome, nei apsigynėme. Liūdna, bet tenka pripažinti pralaimėjimą“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės vartininkas Ernestas Šetkus.

Jis negalėjo pasakyti, kas nesuveikė šįkart: „Reikės išanalizuoti rungtynes ir taisyti klaidas. Pralaimėjome Serbijai, bet mus liaupsino, lyg būtume sužaidę lygiosiomis. Tai pralaimėjimas, reikia stengtis pasiekti teigiamą rezultatą. Džiaugtis, kad pralaimėjome 0:1 nėra ko“.

Paklaustas apie aikštės kokybę E. Šetkus mojo ranka – tai ne priežastis sunkiau judėti.

„Juodkalniečiai bėgo, atrodo, dukart greičiau. Problemos pas mus, – neabejojo vartininkas, pridūręs, kad teisėjas neteisingai užfiksavo žaidimą ranka ir skyrė 11 m baudinį. – Man atrodo, kad nepataikė ten į ranką ir 11 m baudinio nebuvo. Tai mūsų klaidos gynyboje. Reikia žiūrėti, nuo ko visa tai prasidėjo, kur buvo spragos gynyboje. Tie 11 m baudiniai numuša motyvaciją ir sunku psichologiškai atsitiesti vėliau“.

Kitos dvejos lietuvių rungtynės UEFA Tautų lygoje vyks Vilniuje: spalio 11 dieną LFF stadione viešės rumunai, o 14 dieną – juodkalniečiai.

Į C diviziono pusfinalį pateks tik grupės nugalėtojai, kurie toliau kovos dėl vienintelio, divizionui skirto kelialapio į 2020-ųjų pirmenybes.

Pirmą kartą istorijoje organizuojamoje Tautų lygoje visos 55-ios UEFA priklausančių valstybių rinktinės pagal reitingą buvo suskirstytos į 4 divizionus.

Bendras turnyro prizinis fondas sudaro 76,25 mln. eurų. C diviziono ekipoms, tarp kurių yra ir Lietuva, už dalyvavimą automatiškai atitenka 750 tūkst. eurų premija. Šią sumą padvigubins grupių nugalėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)