Lietuviai iškovojo ketvirtą tašką savo atrankos grupėje, bet šis skaičius galėjo būti didesnis. Nuo rungtynių pradžios gruzinus spaudę šeimininkai turėjo galimybių įmušti abiejuose kėliniuose, bet arčiausiai įvarčio buvę Giedrius Matulevičius ir Domantas Šimkus smūgiavo netiksliai.

„Mūsų žaidimas ir planas pavyko gerai, mes sukūrėme nemažai progų, jog laimėtume rungtynes. Žaidėme prieš stiprią komandą, bet, nemanau, jog pamatėme didelį skirtumą – galėjome iškovoti pergalę. Žaidėme taip, kaip norėjome žaisti. Kartais nebuvome susitelkę ir gruzinai tuo pasinaudojo sukurdami neblogas progas savo atakose. Tačiau, kai laikėmės drausmės ir plano, buvome geresne komanda“, – tvirtino C. Falchas.

Trenerio teigimu, geriausiai susitikime pasirodė lietuvių gynybos linija: „Nebuvo lengva, kai varžovai turi nemažai individualiai techniškų žaidėjų. Kai Gruzijos žaidėjai pabėgdavo į priekį, mūsų gynėjai sužaidė drausmingai ir neleido jiems įmušti. Prieš rungtynes su Danija galime pasisemti nemažai pozityvo ir pasitikėjimo savimi“.

Rungtynėse lietuviai nemažai pavojingų progų sukūrė kairiajame krašte, kuriame varžovams problemas kėlė į rinktinę po ilgos pertraukos sugrįžęs Dovydas Virkšas. C. Falcho manymu, saugas išnaudojo tiek savo privalumus, tiek varžovų neužtikrintumą: „Norėjome atakuoti abejais kraštais. Virkšas gali gerai žaisti su kamuoliu ir sukurti progas. Kitame krašte žaidęs Eligijus Jankauskas žaidžia labiau atsitraukęs. Taip pat Gruzijos dešinysis gynėjas nuo rungtynių pradžios nežaidė gerai ir tą išnaudojome“.

Lietuvos startinėje sudėtyje žaidė D. Virkšas, Domantas Antanavičius ir Karolis Šilkaitis, kurie sugrįžo į rinktinę po ilgesnės pertraukos.

„Manau, kad jie sužaidė labai gerai, esu laimingas dėl jų, nes jie yra talentingi. Tačiau jiems reikia daugiau žaidybinio laiko. Matėme tai po 20-25 minučių, kai jiems sunkiau sekėsi spurtuoti ir būti agresyviems. Tai buvo galima pamatyti ir po 60-70 minučių. Todėl trokštu, jog jie gautų daugiau praktikos žaidžiant savo klubuose“, – samprotavo C. Falchas.

Specialistas iš Danijos teigia, kad šiandien pademonstruotas žaidėjų agresyvumas ir spaudimas gali būti sprendimas ateities rungtynėse: „Tai mūsų žaidimo koncepcija – mes norime bėgti į priekį ir būti agresyviems. Bet kartais to negalime padaryti, nes mums trūksta energijos ir tai gali būti rizikinga. Vis dėlto tai turi būti mūsų žaidimo modeliu ateityje. Norime žaisti patrauklų futbolą atakuojant“.

Rugsėjo 11 d. lietuviai Gargžduose mes iššūkį Danijos rinktinei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)