FIFA reitinge net 91 laipteliu žemiau už varžovus esantys lietuviai nusileido tik po garbingos kovos 0:1 (0:1). Vienintelį įvartį 37 minutę iš 11 metrų baudinio pelnė Dušanas Tadičius. Tiesa, antrame kėlinyje, 83 min., jis iš analogiškos padėties antrą kartą Ernesto Šetkaus jau nebepergudravo.

Mūsiškius net keturis kartus gelbėjo virpstai ir skersinis, bet 75 min. šimtaprocentinės progos išlyginti rezultatą neišnaudojo ir Lietuvos rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas, nepataikęs į vartus vos iš kelių metrų, o 90 min. serbų apmaudžiai nenubaudė ir Darvydas Šernas bei Vykintas Slivka.

Edgaro Jankausko auklėtiniai pergalės oficialiose rungtynėse neragavo jau beveik dvejus metus – paskutinį sykį tai nutiko 2016 m. spalį, kai namuose 2:0 buvo nugalėta Malta.

4 grupėje su lietuviais ir serbais dar grumiasi Rumunijos ir Juodkalnijos komandos. Jos penktadienį Ploještyje sužaidė be įvarčių – 0:0 (0:0).

Naujai įkurtoje Tautų lygoje kovojama ir dėl kelialapių į 2020 metų Europos čempionatą.

Iki šiol Lietuvos ir Serbijos futbolininkai buvo susitikę penkis kartus: sykį laimėjo mūsiškiai, keturis – serbai.

Šios Serbijos rinktinės, kuri pasaulio čempionate Rusijoje finišavo 23-ioje vietoje, t. y. tik vienu laipteliu žemiau už titulo neapgynusią Vokietiją, lyderiai – AS „Roma“ gynėjas Aleksandaras Kolarovas, Romos „Lazio“ saugas Sergejus Milinkovičius-Savičius, Dušanas Tadičius iš Amsterdamo „Ajax“, „Manchester United“ atstovas Nemanja Matičius ir Londono „Fulham“ puolėjas Aleksandras Mitrovičius.

Rungtynės:

Lietuva – Serbija 0:1
37' [0 – 1] Dušanas Tadičius

83' Dušanas Tadičius nerealizavo 11 m baudinio

Komandų statistika:

Smūgiai į vartus: 2 – 10
Smūgiai šalia vartų: 3 – 9
Virpstai ir skersiniai: 0 – 4
Kampiniai: 5 – 14
Nuošalės: 1 – 3
Pražangos: 13 – 7
Geltonos kortelės: 1 – 2
Kamuolio kontrolė: 36 – 64 proc.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Ernestas Šetkus, Linas Klimavičius, Algis Jankauskas, Artūras Žulpa, Egidijus Vaitkūnas, Arvydas Novikovas, Vykintas Slivka, Mantas Kuklys (46 min. Modestas Vorobjovas), Ovidijus Verbickas (72 min. Darvydas Šernas), Fedoras Černychas, Rolandas Baravykas.

Serbijos rinktinės sudėtis: Marko Dmitrovičius, Antonio Rukavina, Milanas Rodičius (77 min. Aleksandras Kolarovas), Nikola Milenkovičius, Nemanja Maksimovičius, Andrija Živkovičius, Aleksandras Mitrovičius, Dušanas Tadičius, Milošas Veljkovičius, Filipas Kostičius (90 min. Nemanja Radonjičius), Nemanja Matičius (82 min. Saša Lukičius).

Lietuviai pirmadienį, rugsėjo 10 dieną, Podgoricoje žais su Juodkalnija. Susitikimas vyks 15 tūkst. žiūrovų talpinančiame sostinės „Stadion pod Gorica“ stadione.

Vėliau dar dvejos UEFA Tautų lygos rungtynės vyks Vilniuje: spalio 11 dieną LFF stadione viešės rumunai, o 14 dieną – juodkalniečiai.

Į C diviziono pusfinalį pateks tik grupės nugalėtojai, kurie toliau kovos dėl vienintelio, divizionui skirto kelialapio į 2020-ųjų pirmenybes.

Pirmą kartą istorijoje organizuojamoje Tautų lygoje visos 55-ios UEFA priklausančių valstybių rinktinės pagal reitingą buvo suskirstytos į 4 divizionus.

Bendras turnyro prizinis fondas sudaro 76,25 mln. eurų. C diviziono ekipoms, tarp kurių yra ir Lietuva, už dalyvavimą automatiškai atitenka 750 tūkst. eurų premija. Šią sumą padvigubins grupių nugalėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)