Birželį kėdainietis pirmą kartą sulaukė progos pademonstruoti savo galimybes Baltijos taurės varžybose. Talentingas vartų sargas prisidėjo prie lygiųjų su Estija (1:1) bei nepraleido įvarčio auksinėse rungtynėse su Latvija (1:0).

„Jausmas būnant Baltijos taurės čempionais yra tikrai geras. Sugrįžome treniruotis su gera komandine dvasia, tai suteikė pasitikėjimo savo jėgomis ir pozityvumo bendrai atmosferai. Man tai buvo pirmas iškovotas trofėjus su rinktine ir pasikroviau daug teigiamų emocijų. Manau, kad treneriams įrodžiau, jog esu pasirengęs ir galiu atstovauti rinktinei“, – sakė 19-metis vartininkas.

T. Krapikas žaidė ir rezervinės Lietuvos vyrų rinktinės kontrolinėse rungtynėse Šri Lankoje bei džiaugėsi sulaukęs vyriausiojo trenerio Edgaro Jankausko dėmesio.

„Pasitikėjimo savimi pridėjo ir stovykla Šri Lankoje, dabar jaučiuosi drąsesnis ir galiu žengti į aikštę. Pakvietimas į vyrų rinktinę buvo viena iš svajonių, kaip ir žaisti už jaunimo rinktinę Europos čempionato atrankoje. Tikiuosi, ši svajonė taip pat išsipildys ateinančiuose susitikimuose su Gruzija ir Danija“, – kalbėjo T. Krapikas.

Nacionalinę futbolo akademiją 2015 metais palikęs vartų sargas prisijungė prie vieno garsiausių Italijos „Serie A“ klubų Genujos „Sampdoria“. T. Krapikas buvo tarp pirmaujančių futbolininkų jaunimo čempionate, tačiau savo debiuto pagrindinėje sudėtyje dar turi palaukti.

„Klubas yra aukšto lygio. Dabar jame plečiama infrastruktūra, statomi stadionai, akademijos patalpos plečiasi. Patys treneriai nuolat tobulėja seminaruose ir aktualias žinias perteikia aikštėje, todėl malonu dirbti su tokiais specialistais. Klube tariamės dėl naujo kontrakto detalių, ateitis viską parodys, bet, manau, viskas turėtų susiklostyti gerai“, – pasakojo Lietuvos vartininkas.

Gargždų stadione Lietuvos rinktine su Gruzija žais penktadienį 18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją