Panevėžio apylinkės prokuratūros prašymu teismo baudžiamuoju įsakymu nubaustas buvęs „Ekrano“ futbolo klubo legionierius, 23 metų Aleksandras Šušnjaras.

Serbų kilmės Australijos pilietybę turinčiam futbolininkui dėl viešosios tvarkos pažeidimo skirta 20 MGL (753 eurų) dydžio bauda, kurią jis turi sumokėti ne vėliau kaip per 12 mėnesių nuo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos. Kaip lengvinančią aplinkybę teismas įvertino, kad teisiamasis prisipažino padaręs baudžiamojo įstatymo numatytą veiką ir nuoširdžiai gailisi.

Incidentas vienoje Panevėžio greitojo maisto užkandinėje įvyko 2014 metų lapkričio 30 dienos paryčiais. Ten užsuko keli „Ekrano“ futbolo klubo žaidėjai, švenčiantys sezono uždarymą. Sportininkams ėmus triukšmauti ir nederamai elgtis, o A. Šušnjaras užkandinėje bandant užsirūkyti, savininkas paprašė, kad kompanija išeitų.

Tuomet A. Šušnjaras ėmė stumdyti užkandinės šeimininką. Šiam išėjus į kiemą futbolininkas bei kitas, 17-metis žaidėjas, vyrą pastūmė, o suklupusiam kelis kartus spyrė į galvą. Kadangi užpultasis spėjo galvą nuo smūgių prisidengti rankomis, rimtų sužalojimų išvengė. Vėliau ekspertas nustatė, kad jam nežymiai sutrikdyta sveikata. Taip pat buvo suplėšyti panevėžiečio drabužiai.

Išgirdę, kad iškviesta policija, sportininkai pasišalino. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį atliko Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato tyrėjai, o jiems vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorai.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nuspręsta tyrimą A. Šušnjaro atžvilgiu atskirti į atskirą, kadangi šis iškart po incidento išvyko iš Lietuvos, nes buvo nutraukta jo sportinės veiklos sutartis su klubu. Pareigūnams teko ne kartą kreiptis su teisinės pagalbos prašymais į užsienio šalių, kurių klubuose vėliau žaidė šis futbolininkas, pareigūnus. Sportininko apklausos buvo vykdomos nuotoliniu būdu, jam būnant ne Lietuvoje,

Tuo metu su A. Šušnjaru bendrininkų grupėje veikęs panevėžietis futbolininkas nuosprendį išgirdo 2016 metų vasarį. Panevėžio miesto apylinkės teismas jį atleido nuo baudžiamosios atsakomybės ir skyrė jam auklėjamojo poveikio priemonę – įspėjimą. Be to, teismas jaunuolį įpareigojo atlyginti nukentėjusiajam padarytą turtinę ir neturtinę žalą.

Šių metų rugpjūčio 29 dieną Panevėžio apylinkės teismas išnagrinėjo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroro Giedriaus Jasulaičio pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu byloje, kurioje kaltinimai pareikšti A. Šušnjarui.

Verta paminėti, kad futbolininkas šį pavasarį buvo patekęs į Australijos rinktinės išplėstinį kandidatų sąrašą, kuri ruošėsi pasaulio čempionatui.

Po metų „Ekrane“ A. Šušnjaras trumpai rungtyniavo Serbijoje. vėliau grįžo į Lietuvą ir žaidė Jonavoje, 2016 m. vasarą persikėlė į Rumuniją („Gaz Metan“ klubą), 2017 m. pradžioje karjera pakrypo į Čekiją, kur prisijungė prie FK „Teplice“ klubo.

Šiuo metu futbolininkas priklauso Čekijos FK „Mlada Boleslav“ klubui, bet yra paskolintas Slovakijos „MŠK Žilina“ ekipai, kurioje ir tęsia savo karjerą.

Aleksandar Susnjar
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)