„Eik pirmyn per vėją, eik pirmyn per lietų. Nors tavo svajonės bus daužomos, eik pirmyn su viltimi širdyje. Ir tu niekada neisi vienas, tu niekada neisi vienas“, – ne tik „Anfield Road“, bet ir „Celtic Park“ stadione prieš rungtynes atliekamu himnu „Sūduvą“ pasitiko 50 tūkstančių škotų sirgalių. Atmosferos apstulbinti marijampoliečiai nepasimetė, bet po garbingos kovos krito 0-3.

Nepaisant pralaimėjimo, „futbolo rojumi“ vadinamame stadione atsidūrę „Sūduvos“ futbolininkai eina į priekį su viltimi širdyse ir tikrai ne po vieną. Po rungtynių vienas kitą gyrę Marijampolės klubo žaidėjai didžiavosi savo pastangomis ir džiaugėsi turėta galimybe rungtyniauti ypatingoje atmosferoje.

Žaisti prieš „Celtic“ mums buvo labai sudėtinga, tačiau įrodėme, kad tokio lygio rungtynėse galime būti ne tik stebėtojai. Svajonė žaisti Europos lygoje nemiršta.
Rigino Cicilia

„Atmosfera „Celtic Park“ stadione buvo nuostabi, – tinklalapiui DELFI sakė puolėjas Rigino Cicilia, - kiekvienas futbolininkas gyvena dėl galimybės žaisti prieš tokią žmonių minią, tai yra labai maloni patirtis. Dabar esu kiek nusiminęs, nes žaisti tarptautiniame fronte buvo labai smagu, bet greitai liūdesį pakeis džiaugsmas dėl to, ką patyrėme.

Sėkmingai debiutavę Čempionų lygos atrankoje norime to ir kitą sezoną. Tam reikia laimėti A lygą, todėl nusiteikimo šalies čempionato kovoms mums tikrai nepritrūks. Žaisti prieš „Celtic“ mums buvo labai sudėtinga, tačiau įrodėme, kad tokio lygio rungtynėse galime būti ne tik stebėtojai. Svajonė žaisti Europos lygoje nemiršta.“

Puolėjui pritarė Andro Švrljuga, kurį sužavėjo „Celtic“ sirgalių parodyta pagarba – škotai po mačo plojimais dėkojo ne tik saviškiams, bet ir garbingai kovojusiems lietuviams. Kroatas neabejoja, kad aukščiausio lygio futbolo skonį pajutusi „Sūduva“ užsiaugino sparnus ateities skrydžiams.

„Žaisti tokioje atmosferoje yra kiekvieno futbolininko svajonė. Turime didžiuotis šia galimybe ir svajoti toliau. Pamatėme, kad viskas yra įmanoma. Šiemet susidūrėme su trimis labai pajėgiomis komandomis: APOEL pernai dar žaidė Čempionų lygos grupių etape, „Crvena Zvezda“ ten žais šiemet, o ką jau kalbėti apie „Celtic“. Tai labai didelės komandos, bet mes nebuvome jų patrankų mėsa.

Nors mums nesiseka su burtais, pasiekiame rezultatus, kurie yra geri mums ir visam Lietuvos futbolui. Šį atrankos etapą pasiekėme antrus metus iš eilės. Vienas kartas yra sėkmė, bet jei ateina ir antras kartas, tai jau nebėra sėkmė. Mes to verti. Mes patyrę, visi esame 26-35 metų amžiaus, nesame vaikai. Šįkart nepasisekė su varžovais, tačiau pajautėme, kad galime“, – sakė A. Švrljuga.

Paklaustas, kada dužo „Sūduvos“ viltys patekti į šio sezono Europos lygą, A. Švrljuga buvo atviras - viskas buvo aišku sužinojus, jog teks žaisti su „Celtic“. Su tuo nesutikęs R. Cicilia teigė, kad vilčių buvo iki antrojo kėlinio Glazge ir pridūrė, jog po itin sunkaus išbandymo jaučiasi patobulėjęs.

„Praradome viltį, kai burtai suvedė mus su „Celtic“. Puikiai supratome, kad toks didis klubas nesileis nugalimas mažos komandos iš Lietuvos. Žinoma, mes kovojome, o tai leido parodyti, kad mes taip pat mokame žaisti futbolą“, – sakė savo komandos draugus už atiduotas jėgas ypatingai gerbiantis kroatas.

„Kovojome iki antrojo įvarčio. Praleidę pirmąjį toliau tikėjome savimi, nes mums vis dar reikėjo pasižymėti vieną kartą, bet praleidę antrąjį nuleidome rankas. Mums trūko pasitikėjimo savimi, bet tai suprantama – pasitikėjimas atsiranda tik įgijus tokių rungtynių patirties.

Manau, kad žaisdami tokiame aukštame lygyje visi tapome geresniais žaidėjais, o tai leis labiau tikėti savimi ateityje“, – dėstė R. Cicilia, patikslinęs, jog norint tokiame lygyje žaisti sėkmingai neužtenka vien pasitikėjimo, nes labai svarbus yra ir fizinės futbolininkų galimybės.

„Norint pasiekti Čempionų lygos ar Europos lygos lygį mums visiems reikia ženkliai pagerinti savo fizinę formą. Turime sunkiau treniruotis, būti greitesni ir stipresni. Matėme, kaip nuostabiai pasiruošę yra „Celtic“ žaidėjai. Nesame daug prastesnė komanda, tačiau menkesnės fizinės galimybės yra labai svarbus faktorius.

Dabar mūsų forma nėra tokia, kokia ji turėtų būti elitiniame turnyre. „Celtic“ mus apibėgo tarsi robotai. Mes neturėjome šansų jų sugauti. Fizinis pasiruošimas yra pagrindinė problema, bet manau, kad per metus tai galima pakeisti. Pradėti reikia dabar, tuomet dirbdami iš lėto galėtume pasiekti reikalingą formą kitame sezone“, – kalbėjo R. Cicilia.

Tuo, kad „Sūduva“ gali žaisti Europos lygoje po metų patikėjo ir B. Rodgersas, ir su jo mintimis po rungtynių sutikęs Vladimiras Čeburinas: „Sutinku, jog kitais metais būsime labiau pasiruošę žaisti tokias rungtynes. Mums tai yra milžiniška patirtis. Vietiniame čempionate reikia žaisti 3-4 metus tam, kad gautum tiek patirties, kiek čia gauni per du susitikimus.

Mums tai buvo grandiozinis nuotykis. Sunku žodžiais apibūdinti, ką reiškia patekti į tokias rungtynes ir tokią atmosferą. Ypač matant, kokiame krepšelyje „Sūduva“ pradeda savo žygį Europoje ir su kokiais varžovais tenka kovoti. Tai fantastiška ir neįkainojama“, – kalbėjo vis drąsiau apie Europos klubinius turnyrus „Sūduvos“ gerbėjams svajoti leidžiantis treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)