Nors Glazgo ekipa sulaukė nemažai kritikos dėl pasitraukimo iš UEFA Čempionų lygos atrankos ir lygiųjų su „Sūduva“ išvykoje 1:1, garsusis komandos treneris savo auklėtiniais neabejojo niekada.

Buvęs „Liverpool“ strategas pasidžiaugė, jog namie „Celtic“ sužaidė daug geriau nei svečiuose ir visiems skeptikams įrodė, jog yra visa galva stipresnė komanda.

„Labai džiaugiamės tuo, kad patekome į puikų turnyrą. Žaisti Europoje mums yra labai svarbu. Norėjome prisijungti prie tokių klubų kaip Londono „Arsenal“, „Chelsea“ ir „AC Milan“, tą ir padarėme.

Nusipelnėme šios pergalės, buvome daug geresni nei prieš savaitę. Žaidėme intensyviai ir be didesnio vargo išsaugojome sausus vartus.

Galėjome būti kiek agresyvesni, agresyvumo trūko pirmosiomis minutėmis. Gerai, kad ledus pralaužė nuostabus baudos smūgis, kurį realizavo tikras specialistas. Leighas Griffithsas buvo puikus“, – pirmojo įvarčio autorių gyrė B. Rodgersas, pasidžiaugęs tuo, kad jo auklėtiniai visiškai eliminavo „Sūduvos“ atakuojančius žaidėjus.

„Šįkart buvome stipresni psichologiškai, turėjome daugiau energijos, kuri leido nuolat spausti varžovus. Nesuteikėme jiems šansų.

„Sūduva“ per visas rungtynes turėjo vieną realią progą, bet daugiau nieko... Kontroliavome kamuolį ir visada užtikrintai apsigindavome, kai kamuolį turėjo varžovai“, – užtikrintos pergalės priežastis vardino strategas.

DELFI žurnalisto paklaustas, ko „Sūduvai“ reikia, norint tapti Europos lygos kalibro komanda, B. Rodgersas teigė, kad marijampoliečiams ateityje bus itin vertinga ketvirtadienį „Celtic Park“ stadione įgyta patirtis, o kol kas iš Šiaurės Airijos kilęs specialistas paragino varžovus didžiuotis pirmuoju iškovotu šalies čempionų titulu ir tuo, kiek toli pavyko nueiti šiame atrankos cikle.

„Mūsų varžovai yra šalies čempionai, jie turi didžiuotis tuo ir džiaugtis dėl to, ką nuveikė šioje atrankoje.

Tenka pripažinti, jog „Sūduvai“ reikia pagerinti savo žaidėjų sudėti ir sulaukti, kol patobulės jaunimas. Tai galėtų leisti jiems tapti Europos lygos kalibro komanda ateityje.

Šiame mače suteikėme „Sūduvai“ neįkainojamos patirties, kuri komandai galbūt pravers jau kitais metais.

Žaisdami tokiame stadione futbolininkai tobulėja, todėl manau, kad dabar lietuviai tik dar didesniais žingsniais judės į priekį. Šįkart ne, bet šį žingsnį į grupių etapą jie gali žengti ateityje“, – atsisveikindamas tarė B. Rodgersas.

Su šiais „Celtic“ boso žodžiais sutiko „Sūduvos“ vairininkas V. Čeburinas: „Visiškai sutinku. Tai yra milžiniška patirtis. Vietiniame čempionate reikia žaisti 3-4 metus tam, kad gautum tiek patirties, kiek čia gauni per du susitikimus.

Mums tai buvo grandiozinis nuotykis. Sunku žodžiais apibūdinti, ką reiškia patekti į tokias rungtynes ir tokią atmosferą. Ypač matant, kokiame krepšelyje „Sūduva“ pradeda savo žygį Europoje ir su kokiais varžovais tenka kovoti. Tai fantastiška ir neįkainojama.“

Savo varžovus Europos lygos grupių etape Glazgo komanda sužinos šiandien, penktadienį. Burtai bus traukiami Monake.

Pažymėtina, kad į Europos lygos grupių varžybas pirmą kartą istorijoje iškopė Liuksemburgo klubas „F91 Dudelange“, paskutiniame atrankos etape sugebėjęs eliminuoti Rumunijos atstovus, Klužo „Cluj“ futbolininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)