JAV kartu su Kanada ir Meksika 2026 metais priims planetos pirmenybes, kuriose pirmą kartą dalyvaus 48 komandos. Šią teisę Šiaurės Amerikos kaimynės pelnė birželį Maskvoje vykusiame FIFA kongrese, lemiamame balsavime nurungusios Maroką.

Ovaliajame kabinete G. Infantino priėmęs D. Trumpas dėkojo už pasitikėjimą ir teigė, jog jo 12-metis sūnus Barronas yra didelis futbolo mėgėjas.

Pajuokavęs populiariausio pasaulyje žaidimo pavadinimo tema – amerikiečiai futbolą vadina „soccer“ – D. Trumpas pastebėjo, kad turnyrą JAV turės atidaryti jau kitas prezidentas.

„Nebent jie pratęstų mano kadencijų trukmę, – rodydamas į žurnalistus pokštavo respublikonas. – Žinau, kad jie to norėtų, nes be manęs žinios būtų labai nuobodžios, dauguma jų turbūt netektų darbo.“

Savo ruožtu, G. Infantino įteikė Baltųjų rūmų šeimininkui vardinius marškinėlius ir futbolo teisėjo korteles, kartu paaiškinęs jų prasmę. D. Trumpas raudonąją čia pat parodė žiniasklaidos atstovams, su dauguma kurių konfliktuoja nuo pat 2016-aisiais laimėtų rinkimų.

2026 metais pasaulio pirmenybes planuojama rengti 16 miestų, 60 rungtynių priims JAV, po 10 – Kanada ir Meksika.

Primename, kad kitas planetos čempionatas 2022 metais vyks Katare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)