Pasaulio futbolo čempionate netikėtai gėdingai po grupių etapo pasitraukusi Vokietijos rinktinė nuvylė visus savo gerbėjus. Titulą turėjusi ginti Die Mannschaft ilgai nepateikė jokių paaiškinimų visuomenei ir atvėrė dideles erdves visokioms spekuliacijoms.

Galiausiai nepaisant fiasko savo kėdę išsaugojęs nacionalinės ekipos vedlys J. Lowas trečiadienį nutraukė tylą.

UEFA Tautų turnyro pirmoje grupėje vokiečiai rugsėjo 6 dieną žais su pasaulio čempione Prancūzija. Tai bus pirmos J. Lowo auklėtinių rungtynės po nesėkmės planetos pirmenybėse.

Niekas neabejojo, kad po fiasko Die Mannschaft sukrės permainos. Į šių verpetą pirmasis buvo įmestas 45 metų J. Lowo asistentas Thomas Schneideris. „Thomas jau nepriklauso trenerių štabui. Nuo šiol jis imsis skauto pareigų“, – paskelbė vyriausiasis rinktinės treneris.

Spaudos konferenciją J. Lowas pradėjo nuo komentarų apie nesėkmingai susiklosčiusį pasaulio čempionatą Rusijoje.

„Toks ankstyvas pasitraukimas iš FIFA 2018 turnyro buvo stiprus smūgis. Nereikia čia nieko pagražinti. Mes visi likome žemiau savo galimybių ribos ir sulaukėme pelnytos kritikos, – kalbėjo nacionalinės ekipos vedlys. – Dėl nesėkmės negalime įvardinti vienos priežasties, kaip ir sulaukus sėkmės“.

Thomas Muelleris

Pasak jo, pirmosios dienos po netikėtai greitai pasibaigusių vokiečiams planetos pirmenybių buvo kupinos nevilties, pažeminimo jausmo, didelio nusivylimo ir pykčio. Strategas atliko Vokietijos rinktinės žaidimo analizę keliuose pasaulio čempionatuose.

„2010 metais gerai gynėmės, 2018 metais buvome komanda, norinti laimėti kontroliuojant kamuolį ir dominuojant aikštėje. 2014 metais buvo viso to aukso vidurys, – sakė J. Lowas. – Mano didžiausia klaida buvo ta, kad tikėjausi su šiuo dominuojančiu stiliumi įveikti bent jau grupių etapą, o vėliau adaptuotis prie aplinkybių. Taip galvoti buvo arogantiška“.

Savikritiškai į viešnagę Rusijoje pažvelgęs vyriausiasis treneris pasigedo ir ugnelės, kuria turėtų degti žaidėjai: „Kai nori laimėti tokį turnyrą, reikia turėti entuziazmo, reikia „degti“. Mums nepavyko tos ugnies įžiebti, kad ji virstu milžinišku laužu“.

Jis paskaičiavo, kad lyginant su kitais čempionatais, vokiečiams FIFA 2018 turnyre trūko intensyvumo ir greičio, perdavimai buvo lėti.

Rinktinės vadovas Oliveris Bierhoffas taip pat negailėjo sau karčių žodžių: „Mes tiesiog vylėmės, kad ta sėkmės istoriją, kurią rašėme 14 metų, su 2014 metų pasaulio čempionų titulu, tobula kvalifikacija ir Konfederacijų taure tęsis toliau ir palikome viską savieigai. Pykčiu persmelkta kritika po to tik parodė, kokia svarbi rinktinė yra jos fanams“.

Joachimas Lowas ir Oliveris Bierhoffas

Analizę su statistikos lentelėmis pateikęs J. Lowas tvirtino, kad nepastebėjo jokio susiskaldymo komandos viduje ar žaidėjų pasiskirstymo į grupes.

Taip pat jis paneigė bet kokias užuominas į galimą rasizmą, kuomet dar prieš pasaulio čempionatą įsiplieskė skandalas dėl turkų kilmės žaidėjų Mezuto Ozilo ir Ilkay Gundogano apsilankymo pas prieštaringai vertinamą Turkijos prezidentą.

Strategas su optimizmu pažvelgė į ateitį.

„Rinktinėje turėsime jaunų žaidėjų ir pasaulio čempionų. Svarbu, kad komandoje būtų ir jaunų, ir patyrusių futbolininkų. Pagrindinė užduotis – panaikinti įtampą, uždegti ugnį ir įvesti taktinius aspektus. Tuomet ši rinktinė parodys visiškai kitą veidą, – kalbėjo jis. – Dabar visi mes esame po padidinamuoju stiklu ir dideliu spaudimu. Tai puikiai suvokiu. Tačiau esu visiškai įsitikinęs mūsų galimybėmis ir kokybe“.

Į rinktinę žaisti UEFA Tautų turnyre su Prancūzija ir kontrolinėse rungtynėse su Peru J. Lowas pakvietė tris naujokus – Thilo Kehrerį, Nico Schulzą ir Kai Havertzą. Jie nacionalinėje ekipoje galės lygiuotis į senbuvius Matsą Hummelsą, Jerome'ą Boatengą, Toni Kroosą, Manuelį Neuerį ir Thomą Mullerį.

UEFA Tautų turnyre be prancūzų Vokietijos rinktinės dar laukia dvikova su Nyderlandais. Grupėje užėmusi pirmą vietą komanda pateks į keturių dalyvių finalą, kuris vyks 2019 metų birželį. Trečia grupėje likusi rinktinė iškris į B lygą.

Šiais metais Vokietijos rinktinė žais:

  • Rugsėjo 6 dieną – su Prancūzija (Tautų lyga)
  • Rugsėjo 9 dieną – su Peru (kontrolinės rungtynės)
  • Spalio 13 dieną – su Nyderlandais (Tautų lyga)
  • Spalio 16 dieną – su Prancūzija (Tautų lyga)
  • Lapkričio 15 dieną – su Rusija (kontrolinės rungtynės)
  • Lapkričio 19 dieną – su Nyderlandais (Tautų lyga)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)