„Paskambino klubo sporto direktorius ir per porą dienų dėl visko sutarėme. Jau anksčiau mačiau „Sūduvos“ rungtynes Europos lygoje, žinojau, kad čia yra aukšto lygio žaidėjai. Su Mihretu Topčagičiumi teko kartu žaisti Austrijoje, teko žaisti prieš Danielį Offenbacherį, taip pat pažinojau Andro Švrljugą ir Ivaną Kardumą.

Su jais kalbėjausi prieš atvykdamas, atsiliepimai apie klubą buvo tik geriausi, todėl ir esu čia, – kalbėjo 26 metų „Sūduvos“ naujokas. – Manau, man tai yra geras žingsnis karjeroje į priekį. Tikiuosi Lietuvoje mušti įvarčius ir džiuginti žiūrovus.“

Pirmas dalykas, kurį Marijampolėje pamatė Austrijos kroatų šeimoje gimęs ir užaugęs puolėjas, buvo stadionas. Iš oro uosto S. Gotalas atvyko tiesiai į pirmąsias „Sūduvos“ rungtynes su „Celtic“.

„Manau, sužaidėme geras rungtynes ir turime galimybių patekti į grupių etapą. Tikiuosi teigiamo rezultato Škotijoje, – drąsiai kalbėjo puolėjas. – Atmosfera stadione buvo puiki, žmonėms tokios rungtynės, kaip su „Celtic“, manau, yra didelis įvykis. Tikiuosi, kad tai dar ne viskas šį sezoną, ką jie pamatys Europos lygoje.“

Atsakomąsias rungtynes Glazge „Sūduva“ ir „Celtic“ žais rugpjūčio 30-ąją. S. Gotalas galės būti traukiamas į rungtynių protokolą, o ar pasirodys aikštėje priklausys nuo trenerių sprendimo.

„Nesu 100 proc. geriausios sportinės formos, tačiau esu visiškai pasirengęs žaisti. Jei tik treneris nuspręs, kad manęs reikia aikštėje“, – tvirtino naujasis „Sūduvos“ 9-asis numeris.

185 cm ūgio futbolininkas gimė ir užaugo Austrijos kroatų šeimoje.

Būtent Austrijoje S. Gotalas ir pradėjo profesionalo karjerą, o į užsienį pasuko 2014-aisiais, kai perėjo iš „Wolfsberger AC“ į Splito „Hajduk“ (Kroatija). Vėliau sekė Šveicarijos „St. Gallen“, Turkijos „Y. Malatyaspor“, Lenkijos „Piast“, Izraelio „Ashdod“ ir Kroatijos „Istra“, o 2018-ųjų pirmąją dalį puolėjas praleido Bresto „Dinamo“ klube Baltarusijoje.

Kaimyninėje šalyje S. Gotalas spėjo tapti taurės ir Supertaurės laimėtoju, kai ženkliai prisidėjo prie dviejų pergalių prieš Borisovo BATE. Per rungtynes dėl Supertaurės (laimėta 2:1) „Sūduvos“ naujokas įmušė 11 metrų baudinį, o taurės turnyro finale prie pergalės 3:2 prisidėjo rezultatyviu perdavimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)