UEFA Tautų lygos turnyrą Lietuvos rinktinė pradės nuo dvikovų su Serbija ir Juodkalnija. Su serbais mūsų šalies futbolininkai žais Vilniuje rugsėjo 7 dieną, o su juodkalniečiais – rugsėjo 10 dieną Podgoricoje. 4 grupėje Lietuvos nacionalinė ekipai dar teks susigrumti su Rumunija. Artimiausios rungtynės su rumunais bus spalio 11 dieną Vilniuje.

„Žinome, kad nesame favoritai, tačiau mūsų tikslai, nusistatymas, aistra ir noras buvo visada siekti pergalės, atiduoti visas jėgas, kad galėtume sąžiningai vienas į kitą žiūrėti po rungtynių“, – nuo pozityvios gaidos antradienį Valdovų rūmuose vykusią spaudos konferenciją pradėjo E. Jankauskas. Tačiau tuomet Lietuvos rinktinės strategas prakalbo apie liūdinančius dalykus.

„Deja, esame šiek tiek „nukraujavę“. Netekome atakuojančių žaidėjų Karolio Laukžemio, Nerijaus Valskio, Luko Spalvio, kuris prieš dieną patyrė traumą. Taip pat nebus Vytauto Andriuškevičiaus, kuris pakeitė klubą ir per pastaruosius 3 mėnesius neturėjo žaidybinės praktikos.

Neturėsime Edvino Girdvainio, kuris po kuriozinės situacijos Izraelyje, surado klubą, bet dar nežaidė. Tiesa, tai atveria galimybes kitiems žaidėjams. Yra Justas Lasickas, Danielis Romanovskis, norime juos integruoti į savo gretas“, – kalbėjo treneris.

Anot jo, į paskelbtą Lietuvos rinktinės sąrašą Tautų lygos rungtynėms su Serbija ir Juodkalnija Artūras Žulpa į gynėjų grandį įrašytas neatsitiktinai: „Jis žaidžia gynėjo pozicijoje savo klube Kazachstane. Tai Artūrui ne naujiena – patirties tokios turi ir jis bus mums labai naudingas“.

E. Jankauskas pripažino, kad pirmasis varžovas Tautų lygoje bus itin galingas.

„Mačiau juos gyvai rungtynėse su brazilais pasaulio čempionate. 60 min. serbai niekuo nenusileido Brazilijos rinktinei. Turi puikius vidurio puolėjus, kurie priima, blokuoja kamuolius, ieško baudų. Serbai atakuoja didelėmis pajėgumos kraštiniai saugai virsta vidurio puolėjais. Tai komanda, kuri mėgsta kontroliuoti kamuolį, gynybos linija irgi tvirta.

Žaidėjai žaidžia stipriausiuose čempionatuose. Prasta naujiena mums – Nemanja Matičius pasveiko ir jau žaidžia „Manchester United“ ekipoje. Žinome, kokia Serbija yra priešininkė, jos nebijome, bet gerbiame. Žinome, kokias problemas jie sukelia savo varžovams. Reikės visų mūsų jėgų, aistros ir atsidavimo. Ar to užteks, pažiūrėsime rugsėjo 7 dieną“, – mintimis dalijosi Lietuvos rinktinės vedlys.

Valdovų rūmuose vykusioje spaudos konferencijoje buvo pristatyta ir Lietuvos šimtmečiui skirta istorinė Lietuvos futbolo rinktinės apranga.

„Tautų lyga – oficialus UEFA turnyras, kokio dar nėra buvę. Mums tai ir iššūkis, ir galimybė parodyti tai, ką sugebame. Simboliška, kad istorinis turnyras prasideda istoriniais Lietuvai metais. Į šias varžybas Lietuvos rinktinė stoja su nauja aprangą, pažymėta ypatinga simbolika, atspindinčią Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį“, – sakė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Nerijus Dunauskas.

Lietuvos futbolo rinktinės sudėtis:

vartininkai – Ernestas Šetkus (Haifos „Hapoel“, Izraelis), Džiugas Bartkus (Vilniaus „Žalgiris“), Emilijus Zubas (Tel Avivo „Bnei Yehuda“, Izraelis);

gynėjai – Algis Jankauskas, Vaidas Slavickas (abu – Marijampolės „Sūduva“), Rolandas Baravykas, Linas Klimavičius (abu – Vilniaus „Žalgiris“), Valdemaras Borovskis, Justinas Januševskis (abu – „Trakai“), Egidijus Vaitkūnas („Minsk“, Baltarusija), Artūras Žulpa („Tobol“, Kazachstanas);

saugai – Ovidijus Verbickas, Povilas Leimonas (abu – Marijampolės „Sūduva“), Modestas Vorobjovas, Donatas Kazlauskas (abu – „Trakai“), Arvydas Novikovas, Justas Lasickas (abu – Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija), Vykintas Slivka (Edinburgo „Hibernian“, Škotija), Mantas Kuklys (Taldykorgano „Žetysu“, Kazachstanas), Danielis Romanovskis („Zemun“, Serbija), Simonas Paulius (Lodzės „Widzew“, Lenkija);

puolėjai – Fiodoras Černychas (Maskvos „Dinamo“, Rusija), Darvydas Šernas („Sogdiana Žizzach“, Uzbekistanas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)