„Pasiekėme atkrintamąjį etapą ir tai jau džiugina, vis dėlto antrus metus iš eilės turime tokią galimybę. Tai yra didelė atsakomybė prieš klubą, žaidėjus, – rungtynių išvakarėse kalbėjo Lietuvos čempionų treneris. – Žinome, koks varžovas laukia, tačiau turime savigarbos, rengiamės pademonstruoti gerą, turiningą žaidimą, džiuginti gerbėjus ir siekti teigiamo rezultato.“

Apie būsimus varžovus treneris išsakė daug gerų žodžių.

„Glazgo „Celtic“ yra gera, stipri komanda. Su AEK jiems ne viskas pavyko, tačiau tai yra futbolas. Galime pasakyti, kad tai yra gera, subalansuota, greita, galinga komanda. Ji greitai pereina į puolimą ir gynybą, drausmingai kontroliuoja visus veiksmus. Tai yra top klubas“, – sakė V. Čeburinas.

Vis dėlto sudėti ginklų futbolo specialistas nė nemano.

„Mums ir pernai, ir šiemet dažnai sakė, kad neturime jokių galimybių, pasistengsime tokią nuomonę paneigti, – žadėjo „Sūduvos“ strategas. – Mūsų komandoje nuotaika – tik teigiama. Kalbėjome apie „Celtic“ veiksmus, darome savo išvadas, norime rasi tą vietą, kurią reikia labiau spustelėti. Tačiau tuo pačiu metu, be abejo, reikia nepamiršti ir varžovų stiprybių.“

„Sūduvos“ ir „Celtic“ rungtynės Marijampolės „Arvi“ arenoje prasidės 20 val.

Mačo dieną Suvalkijos klubas paskelbė apie naujoko atvykimą.

„Sūduvą“ papildė 26 metų puolėjas Sandro Gotalas.

185 cm ūgio futbolininkas gimė ir užaugo Austrijos kroatų šeimoje.

Būtent Austrijoje S. Gotalas pradėjo profesionalo karjerą, o į užsienį pasuko 2014-aisiais, kai perėjo iš „Wolfsberger AC“ į Splito „Hajduk“ (Kroatija).

Vėliau sekė Šveicarijos „St. Gallen“, Turkijos „Y. Malatyaspor“, Lenkijos „Piast“, Izraelio „Ashdod“ ir Kroatijos „Istra“, o 2018-ųjų pirmąją dalį puolėjas praleido Bresto „Dinamo“ klube Baltarusijoje.

Kaimyninėje šalyje S. Gotalas spėjo tapti taurės ir Supertaurės laimėtoju, kai svariai prisidėjo prie dviejų pergalių prieš Borisovo BATE.

Per rungtynes dėl Supertaurės (laimėta 2:1) „Sūduvos“ naujokas įmušė 11 metrų baudinį, o taurės turnyro finale prie pergalės 3:2 prisidėjo rezultatyviu perdavimu.

S. Gotalas ketvirtadienį atvyks į Marijampolę ir „Sūduvoje“ vilkės 9-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius. Futbolininkas įtrauktas į komandos paraišką UEFA Europos lygos turnyre ir galės žaisti per atsakomąsias rungtynes su „Celtic“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)